Dvousloupový zvedák 5000 kg

Dvojstĺpový zdvihák Golemtech 5000

Dvojstĺpový elektrohydraulický zdvihák Golemtech 5000 je určený pre väčšie dodávky vďaka nosnosti až 5000kg a dlhým trojdielnym ramenám. Vysokej nosnosti 5 ton samozrejme zodpovedá aj použitie kvalitných zosilnených materiálov.

Ďalšou prednosťou tohto zdviháka sú elektromagnetické bezpečnostné západky v každom stĺpe ovládané tlačidlom z riadiaceho boxu. Pre maximálnu bezpečnosť je pre ovládaciu elektroniku použitý 24V rozvod.

 Parametre modelu 5000 kg

  • Minimálna výška zdvihu: 95 mm
  • Max. výška zdvihu 1930 mm
  • Výška stĺpov: 2834 mm
  • Celková šírka zdviháka: 3594 mm
  • Šírka medzi stĺpmi: 2821 mm
  • Motor: 400V
  • Množstvo hydraulického oleja: 10 litrov

 

Zdvihák Golemtech 5000 je vybavený elektronicky ovládanými bezpečnostnými západkami . Tým sa znateľne zvyšuje komfort obsluhy, keď nie je potrebné obchádzať zdvihák a odisťovať západky ručne, ako je to u zdvihákov nižších kategórií. Všetko sa ovláda elektronicky, pomocou jedného tlačidla. Zdvihák má nízky spojovací prah medzi stĺpmi a tichý chod. Vyniká osvedčenou konštrukciou a spoľahlivou hydraulikou. Tieto stĺpové hevery charakterizuje praxou potvrdenú bezproblémovú prevádzku a nenáročná údržba.

 Dvojstĺpový zdvihák Golemtech 5000kg má variabilne nastaviteľná trojdielna symetrická s automatickou aretáciou polohy. Ľahko tak je možné dosiahnuť zdvíhacie body aj pri veľkých automobiloch. Konce nosných ramien sú opatrené výškovo nastaviteľnými pätkami. Pätky majú vrchnú plochu zo špeciálnej gumy s optimálnym dizajnom. Vo zvolenej pracovnej polohe sú pojazdové bloky s nosnými ramenami aretované bezpečnostnými západkami, takže hydraulika zdviháka nie je zaťažovaná. Zdviháky sú vybavené aj radom ďalších bezpečnostných a prevádzkových prvkov, napr. ventilmi brániacimi preťaženiu, kontrolou rýchlosti spúšťania a pod.

Súčasťou dodávky sú štandardné kovové kotvy do betónu. Pre pevnejšie a bezpečnejšie ukotvenie zdviháka, je ideálne používať chemické kotvy a závitové tyče . Odporúčame preto pri nákupe prikúpiť sadu na chemické ukotvenie, ktorá obsahuje top kvalitné chemické kotvy Pattex (2x kartuš 280 ml) a dvanásť závitových tyčí, matiek a podložiek, určenú priamo na ukotvenie oboch stĺpov zdviháka.

Zdvihák môže byť osadený na betónovú dosku hrúbky min. 200mm z betónu C20/25. Minimálny rozmer betónovej dosky je 3900mm x 4500mm. Alternatívne možno namiesto dosky navrhnúť betónové základy pod každým stĺpom zdviháka o pôdorysných rozmeroch 1200mm x 700mm hĺbky 500mm z betónu C 20/25.