STOP & GO Vysokonapäťový prístroj na ochranu proti kunám 1plus

Vysoko účinný vysokonapäťový prístroj sa používa ako ochrana proti kunám, ktoré často pôsobia značné škody na vozidlách v garážach, v dielňach, na parkoviskách, odstavných plochách atď. Zvlášť nebezpečné a na opravu nákladné sú kunami rozhryzené vodiče elektroinštalácie, brzdové hadičky, hadice chladenia / kúrenia , manžety, klinové remene a ďalšie súčasti automobilov.

Prístroj pracuje na princípe "elektrického ohradníka". Celkom vysokonapäťových 6 kontaktných doštičiek sa nabíja pomocou kondenzátora s napätím 200-300 V. Pri dotyku kuny s doštičkou dôjde k elektrickému šoku zvieraťa, ktorý je veľmi nepríjemný, ale nezabíja ani kunu nezraní. Než sa kondenzátor znova nabije, má kuna dosť času sa vzdialiť. Permanentný údery prúdom, ktoré by pre ňu boli životne nebezpečné, sú ochrannou elektronikou vylúčené. Funkčnosť prístroja signalizuje kontrolka. Ak svieti alebo bliká, je garantovaná jeho plná funkcie, na kontaktných doštičkách je dostatočné napätie a je potrebné sa vyvarovať kontaktu s nimi. Po odpojení prístroja sa na kontaktných doštičkách môže ešte až 3 minúty udržovať vysoké napätie. Nemožno sa ich teda dotýkať alebo je nutné pomocou izolovaného kábla vykonať ich vybitie.

Aplikácia:
Prevádzkové napätie 12 V = predurčuje použitie prístroja najmä pre ochranu jednotlivých motorových vozidiel. Inštalácia je veľmi jednoduchá a rýchla. Základný prístroj sa umiestni na suché miesto do motorového priestoru, nie však na horúce miesto alebo veľmi blízko výfukového potrubia. Vysokonapäťové kontaktné doštičky sa musí inštalovať, tak aby čisté kontaktnej plochy boli vzdialené minimálne 10 mm od iných napäťovo vodiacich kontaktov v automobile a nedotýkali sa žiadnych dielov automobilu (nebezpečenstvo skratu). Elektricky vodivé sú aj mnohé plasty v automobile. Prevádzka prístroja je bezúdržbový, len po dlhšom používaní je potrebné očistiť kontaktné doštičky. Po prvom uvedení prístroja do prevádzky je potrebné vyčkať až 5 minút, než sa rozsvieti funkčná kontrolka.


Účinnosť tohto vysokonapäťového prístroja, vyvinutého spoločnosťou Norbert Schaub GmbH (leader na nemeckom trhu), je skutočne vysoká (prakticky 100%) a mnohonásobne v praxi overená. Prístroj kuny nezabijú, ale odpudzuje ich a chráni tak motorové vozidlo pred ich útoky.

Technické parametre:
Prevádzkové napätie: jednosmerné 12 V (autobatérie)
Odber prúdu: menej ako 2 mA
Výstupné napätie: 200-300 V
Prevádzková teplota: -40 ° C do + 80 ° C
Istenie: 500 mA F

Množstvo: 1ks prístroj / blister