Pojazdný prístroj pre výmenu kvapaliny v posilňovača riadenia GD-622A

Mnohí výrobcovia automobilov odporúčajú výmenu kvapaliny v posilňovača riadenia po prejdení určitého počtu kilometrov alebo po určitej dobe. Aj tieto špeciálne kvapaliny podliehajú opotrebovaniu. Ich výmena môže predísť nadmernému opotrebeniu súčasťou riadenia, sťaženému ovládanie riadenia, napríklad pri nízkych vonkajších teplotách atď. V praxi sa stretávame s tým, že na vypustenie kvapaliny z posilňovača riadenia je nutné rozpojiť inak uzavretý systém a kvapalina potom vyteká nekontrolovateľne, znečisťuje motorový priestor a tiež dielňu.

Veľmi ľahkú výmenu kvapaliny v posilňovačoch konaní možno vykonať pomocou pojazdného prístroja GD-622A. Prístroj sa skladá z pojazdné skrine so zásobníkmi pre opotrebovaný aj nový olej, pneumatické časti a ovládacieho pultu v hornej časti.

Súčasťou dodávky je príslušenstvo, ktoré tvoria pripojovacie a prepojovacie adaptéry, tlakovej hadice a tesniace krúžky.
Prístroj sa pri vykonávaní výmeny oleja napája jednak na kompresor a tiež na zásobnú nádržku oleja posilňovača. K tomu slúžia špeciálne pripojovacie hadice. Ovládanie prístroja sa vykonáva manuálne, je však ľahké. Výmenu oleja podľa predpisu výrobcov možno vykonať veľmi kvalitne, bez námahy, pri zachovaní nevyhnutné čistoty.

Technické parametre:
Pracovný tlak: 4,8 až 6,2 bar
Rozmery: 435x370x1015 mm
Hmotnosť: 40 kg