Ultrazvuková čistička JP-031

Moderné profesionálny mikroprocesorová ultrazvuková čistička slúži k vysoko kvalitnému, efektívnemu, rýchlemu a navyše veľmi šetrné čistenie najrôznejších predmetov, resp. na odstraňovanie nečistôt priľnutých na akokoľvek tvarovaných, aj značne členitých predmetoch. V mnohých prípadoch to je tiež jediný spôsob, ako efektívne čistenie alebo odmasťovanie vykonať. A to bez predchádzajúceho kefovanie alebo podobné metódy s možným mechanickým poškodením čistených plôch.

Ultrazvukom s frekvenciou kmitania spravidla okolo 40 kHz v špeciálnej čističke sa vytvára v čistiace kúpeli obrovský počet mikroskopických bubliniek, ktoré ihneď implodujú (tzv. Kavitačný jav s tlakovými vlnami) a uvoľnená energia strháva nečistoty z vonkajšieho i vnútorného povrchu čisteného predmetu. Celý proces čistenia je pomerne rýchly. Trvá niekoľko sekúnd až niekoľko minút, čo závisí od druhu znečistenia.

Niektoré ultrazvukové čističky sú vybavené ohrevom čistiaceho media s reguláciou. Ultrazvukové čistenie pri zvýšenej teplote skracuje dobu čistenia a odstránenie nečistôt sa dosiahne efektívnejšie a rýchlejšie. Ako čistiace médium sa v ultrazvukových čističkách používajú rôzne špeciálne čistiace chemické roztoky, ktoré podporujú kavitáciu, znižujú povrchové napätie vody, významne urýchľujú uvoľňovanie nečistôt atď.

Profesionálne ultrazvuková čistička JP-031 s objemom vane 6,5 litrov predstavuje stredné model ucelenej rady. Je vyrobená z nerezovej ocele. Súčasťou čističky je veko a špeciálne vkladací kôš (vyčistené predmety sa nedotýkajú dna vane) .Tento model (mechanické ovládanie) má vstavaný klasický časovač (1 až 30 min) i vyhrievanie (regulované 20 ° C až 80 ° C).

Profesionálne ultrazvukové čističky sa výborne uplatnia v autoservisoch (napr. Pre čistenie vstrekovačov, trysiek, súčasťou karburátorov, rôznych autodielov, ložísk, filtrov, striekacích pištolí a pod.), V strojárstve (čistenie nerezových, mosadzných, hliníkových a ďalších dielov apod.), V elektrotechnike, v galvanizovniach, v laboratórnej technike, v klenotníctve, hodinárstve, v optike (čistenie a odmasťovanie skiel a šošoviek), v medicínskej technike, v potravinárstve atď.

Technické parametre:
objem zásobníka:6,5 l
rozmery vane:300 x 150 x 150 mm
rozmery čističky:325 x 180 x 280 mm
ultrazvukový výkon:150 W
ohrev:150 W
frekvencia:40 kHz
hmotnosť:3,5 kg