Súprava na obnovu krytu svetlometov VBSA KIT-ROP3

Súprava na profesionálne odstránenie škrabancov a obnovu matných, zažltnutých, skorodovaných, slabo priehľadných krytov svetlometov automobilov vysokej kvality (vyrobené vo Francúzsku).

Optimálna súprava nástrojov a výrobkov umožňuje ľahko a rýchlo odstrániť nielen škrabance na plastových krytoch svetlometov, ale aj obnoviť ich pôvodnú úroveň svietivosti obnovením priehľadnosti.


Použitie:

Čistenie / brúsenie:

  • Pri čistení/obnovovaní krytu svetlometu v namontovanom stave sa svetlomet a okolité časti karosérie nahrubo očistia, aby nečistoty nespôsobili horšie priľnutie lepiacej pásky.
  • Kvalitná lepiaca páska sa opatrne nalepí na časti karosérie/oblasti priliehajúce k okrajom svetlometu. Tým sa zabráni poškodeniu karosérie, najmä pri brúsení povrchu svetlometu.
  • Nasleduje mokré brúsenie plastového krytu svetlometu pomocou špeciálnej pneumatickej brúsky/leštičky, najprv kotúčmi so zrnitosťou Standard 400. Brúsi sa širokými rovnými pohybmi, aby kryty svetlometov získali rovnomerný matný povrch. Tým sa odstránia všetky zmeny farby, zárezy, škrabance a nerovnosti. Svetlomety sú potom rovnomerne matné.
  • Brúsny kotúč sa pravidelne kontroluje, aby sa nezanášal špinavým prachom. Vznik bielych škvŕn/značiek na kotúči by mohol ovplyvniť kvalitu opravy. Počas brúsenia sa kryt utiera čistou handričkou, aby sa odstránilo maximum nečistôt. Kryt svetlometov sa úplne zmatní.
  • Potom sa použije brúsny kotúč s jemnejšou zrnitosťou 500 a pokračuje sa v brúsení podľa vyššie uvedeného postupu.
  • Nasleduje použitie kotúčov s ešte jemnejšou zrnitosťou, t. j. postupne so zrnitosťou 1000, 2000 a 3000. Potom by už na kryte svetlometu nemali byť žiadne ryhy a škrabance.


Leštenie:

  • Pomocou leštiacej zmesi č. 1 nanesenej na ľahko navlhčenom filcovom leštiacom kotúči vyleštite celý povrch svetlometu až po okraje. Leštenie vykonávajte širokými pohybmi dopredu a dozadu. Leštiaci kotúč neustále kontrolujte a včas odstráňte všetky miniatúrne perličky stvrdnutej leštiacej zmesi. V prípade potreby sa plstený kotúč znovu navlhčí.
  • Predchádzajúcim procesom brúsenia sa dosiahne matný povrch svetlometov. Ten musí byť opäť dokonale priehľadný a získať vysoký lesk. V procese leštenia sa preto pokračuje leštiacim prostriedkom č. 2, ktorý sa opäť nanesie na druhý navlhčený plstený kotúč. Leštenie sa vykonáva podľa vyššie uvedeného postupu. Podľa potreby sa opakuje niekoľkokrát, až kým kryt svetlometu nie je bez zárezov a škrabancov, dokonale priehľadný a s vysokým leskom.


Obsah súpravy:

REF-42
REF-POL-ELEC-ROP3
REF-VEL-ROP
REF-POL1-ROP
REF-POL2-ROP
REF-DISK-400
REF-DISK-500
REF-DISK-1000
REF-DISK-2000
REF-DISK-3000
REF-FEUTRE-ROP
REF-POL-BAT-ROP3
REF-POL-CHARG-ROP3
1 ks kufrík
1 ks akumulátorová brúska/leštička
1 ks kotúč na suchý zips / suchý zips
1 ks nádoba s leštiacim prostriedkom č.1 Spécial Optic 250 ml
1 ks nádoba s leštiacim prostriedkom č. 1. Č. 2 Spécial Optic 250 ml
30 ks Štandardný brúsny kotúč - zrnitosť 400
15 ks Špeciálny brúsny kotúč - zrnitosť 500
5 ks Špeciálny brúsny kotúč - zrnitosť 1000
5 ks Špeciálny brúsny kotúč - zrnitosť 2000
5 ks Špeciálny brúsny kotúč - zrnitosť 3000
2 ks Filcové leštiace kotúče
2 ks Akumulátor 10,8 V / 2 Ah
1 ks Nabíjačka


Obj. č.: KIT-ROP3

Vybraný spotrebný materiál:
REF-POL1-ROP - 250 ml nádoba na leštiaci prostriedok Spécial Optic č. 1
REF-POL2-ROP - nádoba na leštiaci prostriedok č. 2 Spécial Optic 250 ml
REF-DISK-400 - brúsny kotúč Standard - zrnitosť 400
REF-DISK-500 - brúsny kotúč Special - zrnitosť 500
REF-DISK-1000 - brúsny kotúč Special - zrnitosť 1000
REF-DISK-2000 - brúsny kotúč Special - zrnitosť 2000
REF-DISK-3000 - brúsny kotúč Special - zrnitosť 3000
REF-FEUTRE-ROP - plstený leštiaci kotúč Ø 75 mm