Bezolejový vzduchový kompresor štvorvalcový, 100 l, 230 V, typ Industry - ASTA

ASTA Bezolejový vzduchový kompresor štvorvalcový

Výkonný a objemný kompresor typu Industry - ideálny pre náročné podmienky v priemysle, väčších autoservisoch, dielňach, výrobných prevádzkach a pod.
Štandardné vybavenie obsahuje dvojitú rýchlospojku, regulátor tlaku a sušič vzduchu pre lepšie každodenné použitie.

Technické Parametre:

objem nádrže (vzdušníka): 100 l
menovitý tlak: 10 bar
max. tlak: 12 bar
napájanie/frekvencia: 230 V/50 Hz
príkon motora: 2,2 kW
výkon: 440 l/min
počet valcov: 4
úroveň hluku: 76 dB
hmotnosť: 75 kg
rozmery: výška 860/šírka 400/dĺžka 1000 mm

Veľmi praktický vzduchový kompresor so 100-litrovým vzdušníkom, 4-valcovým motorom a bezolejovým dvojpiestovým čerpadlom s výkonom 440 litrov za minútu . Je vhodný na napájanie pneumatického náradia, hustenie pneumatík, ofukovanie a mnohé ďalšie servisné, dielenské a priemyselné činnosti.

Obsluha je veľmi jednoduchá a komfortná: stroj sa rozbieha plynule bez zbytočného pretlakového zaťaženia, tlakový spínač (tzv. presostat) je vybavený manometrom zobrazujúcim tlak v nádrži, vypúšťacím ventilom, poistným ventilom (10 bar) a 5 metrov dlhým napájacím káblom prierezu 3x2,5 mm. Centrálne umiestnený vypúšťací ventil umožňuje odvod kondenzátu spôsobujúceho koróziu vnútornej časti vzdušníka.

Motor je vybavený účinnými chladiacimi ventilátormi a vstavanou ochranou proti prehriatiu. Vibrácie a hlučnosť sú u tohto modelu znížené na absolútne minimum: motor je uložený v gumových silentblokoch a je vybavený tlmičmi hluku so vstavaným vzduchovým filtrom. Vďaka tomu hlučnosť robí iba 76 decibelov.

Kompresor sa ľahko presúva vďaka dvojici masívnych koliesok uložených v ložiskách a veľkému, ľahko dostupnému madlu. Kolieska sú navyše vyrobené z materiálu účinne tlmiaceho vibrácie, vďaka čomu sa prípadné otrasy neprenášajú do podlahy.

Nádrž je vyrobená z vysoko kvalitnej, žiaru a nehrdzavejúcej kotlovej ocele hrúbky 2 mm , a prešla pevnostnými skúškami pod tlakom 30 bar. Je opatrená práškovým nástrekom pre zaistenie vysokej odolnosti voči reznutiu, chemickému a mechanickému poškodeniu. Vysoká kvalita zvarov je potvrdená testami VT1 a VT2 bola dosiahnutá robotizovaným výrobným procesom.

Komponenty neboli zostavené pomocou bežne používaných lepených spojov náchylných na zmeny teploty a napätia. Všetky závitové spoje sú utesnené teflónovou páskou odolnou proti oderu a prevádzke pri veľkých výkyvoch teplôt.