Momentový kľúč 1/2" 60-350 Nm, s certifikátom - QUATROS QS58350

Momentový kľúč s rozsahom 60-350 Nm, štvorhran 1/2”, prepínanie vľavo-vpravo, s kalibračným certifikátom v slovenčine, v plastovej kazete - QUATROS QS58350.

  • Špeciálne náradie, tzv. „momenťák“. pre uťahovanie spojov , u ktorých záleží na presnom momente dotiahnutia, napr. z dôvodu rizika strhnutia závitov, natiahnutia skrutiek a pod. Používa sa napr. pre kolesové matice, skrutky v hlavách motorov atď.
  • Nastaviteľný rozsah momentového kľúča je 60 až 350 Nm , je preto vhodný na bežné uťahovanie matíc kolies na osobných aj úžitkových automobiloch, použitie v priemyselnej výrobe, na servis ťažkej techniky a podobne. Vodiaci štvorhran pre hlavice (orechy) má veľkosť 1/2“ (12,5 mm).
  • Stupnica nastaviteľného momentu je na kľúči vyznačená ako v metrických Newton-metroch (Nm), tak v imperiálnych jednotkách ft-lbs (Foot-Pounds). S kľúčom tak možno pohodlne pracovať aj na amerických a britských automobiloch bez potreby prepočítavania jednotiek.
  • Požadovaný moment sa ľahko nastavuje otočnou rukoväťou so zámkom, ktorý sa vytiahne zo spodku rukoväte. Po dotiahnutí skrutky na nastavenú hodnotu kľúč počuteľne cvakne a hlava sa tzv. zlomí.
  • Račňový mechanizmus má 72 zubov , vďaka čomu je práca veľmi presná. Otáčanie na štvorhrane je možné prepínať páčkou vľavo/vpravo napr. pre vyskrutkovanie (už povolenej) skrutky, alebo na nastavenie kľúča do pohodlnej polohy pred finálnym utiahnutím. Momentový kľúč je na bežné pravotočivé skrutky.
  • Každý kľúč je otestovaný a certifikovaný podľa normy ISO 6789, protokol v slovenčine je súčasťou balenia. Vyrobené z chróm-molybdénovej (Cr-Mo) ocele, ergonomicky tvarovaná rukoväť umožňuje pevné a pohodlné uchopenie.
  • Momentový kľúč je dodávaný v plastovom puzdre, ktoré má zo spodnej strany výrez na zavesenie na stenu.

Technické parametre:
vodiaci štvorhran: 1/2”
rozsah uťahovacieho momentu: 60-350 Nm
presnosť: +- 4 %
počet zubov račňového mechanizmu: 72
celková dĺžka kľúča: 545 mm
balenie: plastová kazeta