CNC router Numco E3 1530 ATC

Frézovací router strednej veľkosti s automatickou výmenou nástroja určený na profesionálne využitie. Rám stroja je vyrobený zo zváraných oceľových profilov, portál je tvorený hrubostennou oceľou. Táto konštrukcia zaručuje vysokú tuhosť stroja aj pri náročných operáciách.

  • Automatická výmena nástrojov so zásobníkom typu Carusel s 8 pozíciami pre nástroje
  • Vreteno s výkonom 9 kW s 24 000 ot/min
  • Stroj je osadený kvalitnými komponentmi popredných svetových výrobcov - guličkové skrutky a lineárne vedenie THK, talianske vreteno HSD, japonské servomotory a drivery YASKAWA a vákuový stôl s nemeckou vývevou BECKER
  • Voliteľne je možné stroj dovybaviť fixírkou, pneumatickými dorazmi či zvýšeným priechodom medzi portálom a stolom
  • Vreteno HSD: Talianska firma HSD patrí medzi popredných svetových výrobcov vysokorýchlostných vretien. Vďaka dlhoročnej skúsenosti s ich výrobou sa zákazník môže spoľahnúť na vysokú spoľahlivosť. Veľký dôraz je kladený na výdrž v nepretržitej prevádzke, čo je dosiahnuté dvojitou testovacou kontrolou.
  • HSD vzduchom chladené vretená sú vhodné pre veľmi efektívne spracovanie rôznych druhov materiálu, napr.: drevo, dural, hliník, meď, PVC, pena, plast, polykarbonát , atď.
  • Vreteno s ATC zaisťuje rýchlu automatickú výmenu nástroja, čo umožňuje zvýšiť produkciu na stroji. Upnutie nástrojov je zaistené upínačmi ISO 30.
  • Konštrukcia: Rám stola je zvarený zo železných profilov a vyniká vysokou tuhosťou a presnosťou. Portál, ktorý sa pohybuje na lineárnom vedení, je vyrobený ako hrubostenný oceľový profil. Pre ustavenie je stroj vybavený nastaviteľnými nivelačnými prvkami (router sa nekotví do zeme).
  • Stôl: Plocha stola je vyrobená z gumy, opatrená drážkami pre vedenie podtlaku. Vďaka tomu sa spracovávaný materiál prichytí priamo k stolu (bez použitia úpiniek). Stôl je rovnomerne rozdelený na niekoľko segmentov, ktoré je možné samostatne uzavrieť. Zvýši sa tak podtlak v pracovnej časti, ktorú je možné ešte vymedziť tesniacou gumou vloženou do drážky. Druhou možnosťou upnutia materiálu je T-drážka, ktorá slúži na uchytenie materiálu úpinkami alebo pripevnenie rôznych prípravkov.
  • SERVOMOTORY Yaskawa SGMMS: Pohony všetkých osí zaisťujem japonské servomotory Yaskawa. Typ SGMMS vyniká rýchlym uvedením do prevádzky, vysokou výrobnou produktivitou a maximálnou prevádzkovou spoľahlivosťou. Tieto servomotory boli navrhnuté tak, aby zvládli viac ako 60000 hodín prevádzky.
  • Výveva Becker: Lamelová výveva Becker má jednoduchú konštrukciu s jedným hriadeľom a priamym pohonom. Vďaka tomu vyniká dlhou životnosťou a nízkymi nárokmi na údržbu a prevádzkovými nákladmi. Výveva pracuje úplne bez oleja, jednotlivé komory sú oddelené grafitovými lamelami. Už v štandarde má výveva integrované sacie filtre a regulačné ventily.
  • Lineárne vedenie THK: Vo vedení všetkých osí routera je použité lineárne vedenie, zaisťujúce vysokú presnosť a rýchlosť. Jeho ďalšou výhodou je ľahká údržba, vysoká výdrž a hladký chod. Pre našich routerov sme vybrali špičku medzi výrobcami tohto zariadenia, firmu THK.
  • Senzor na automatické meranie dĺžkovej korekcie nástroja: Merací senzor umožňuje obsluhe jednoduché, rýchle a presné zmeranie dĺžky nástroja. Cyklus prebieha automaticky a vďaka tomu vznikne významná úspora času pri príprave výroby. Znížia sa tak prestoje stroja a zefektívni sa produktivita.
  • MPG: Routery NUMCO sú vždy vybavené ručnými ovládačmi MPG pre uľahčenie nastavovacích prác (umožňuje rýchly výber osi posuvu, veľkosť kroku, manuálne nabehnutie nástrojom k materiálu, atď.),
  • CAD/CAM Gravostar: Ku všetkým CNC frézam a CNC routerum ZADARMO dodávame CAD/CAM softvér Gravostar, ktorý umožňuje jednoduché a rýchle programovanie.

Použitie:

  • Kovy: hliník, dural, meď, mosadz, bronz atď.
  • Plasty: plexisklo, polykarbonát, akrylát, polystyrén, ABS, vinyl, PVC atď.
  • Drevo: preglejka, MDF, lamináty, drevotriesky, všetky typy drevín atď.
  • Ostatné: Alucobond, Dibond, Styrodur, Ebalta, pena, molitan

Technické parametre:
Elektrické pripojenie : 400 V
Výkon vretena : 9 kW
Otáčky: 0-24000ot/min
Opakovateľná presnosť: 0.02 mm
Zásobník nástrojov : 8 pozícií Carusel
Rozsah posuvu - os X: 1550 mm
Rozsah posuvu - os Y: 3080 mm
Rozsah posuvu - os Z: 200 mm
Pracovný posuv - os X : 18000 mm/min
Pracovný posuv - os Y : 18000 mm/min
Pracovný posuv - os Z: 9000 mm/min
Rýchloposuv - os X : 45000 mm/min
Rýchloposuv - os Y : 45000 mm/min
Rýchloposuv - os Z : 12000 mm/min
Pohony osí : Servomotory YASKAWA SGMMS
Rozmery pracovného stola: 1560×3100mm
Plocha pracovného stola : Vákuové upínanie s T-drážkami
Vákuová pumpa : Becker VTLF250
Výkon vákuovej pumpy: 5.5 kW
Rám stroja : Zváraný z oceľových profilov
Konštrukcia portálu : Hrubostenný oceľový profil
Koncepcia - os X : Šikmé ozubenie
Koncepcia - os Y : Šikmé ozubenie
Koncepcia - os Z : Guľôčkové skrutky
Rozmery (š × v × h) : 3750×1800×2450mm
Hmotnosť : 1650 kg