Krátkovlnná infračervená sušička Procarosa PROFI-2H

Základné parametre: napätie 230 V, sušiaca plocha 800 x 800 mm

Hlavné výhody:

  • ovládací panel s displejom
  • analógové nastavenie teploty
  • analógové nastavenie času sušenia
  • maximálna úspora miesta pri práci
  • novo navrhnutý hliníkový uzamykací systém umožňuje presné a jednoduché nastavenie výšky žiariča
  • kolieska s guľôčkovými ložiskami a parkovacou brzdou

 

Vlastnosti infračervenej sušičky farieb Procarosa PROFI-2H:

Infračervený ohrievač má otočné rameno na stĺpe a oba reflektory otočné pre montáž v rozsahu 360°. Aj tento žiarič je vybavený VPOWER s kremíkovou, krátkovlnnou, infračervenou, halogénovou lampou. Vďaka svojim vlastnostiam a výkonu patrí k väčším modelom žiaričov, ale stále má veľmi kompaktné rozmery. Je vhodný najmä do malých priestorov. Je to cenovo najdostupnejší model, ktorý má ovládací panel s displejom.

 

Používanie infračervenej sušičky farieb Procarosa PROFI-2H:

Infračervené sušičky farieb sú modernou a veľmi obľúbenou formou sušenia farieb, lakov, tmelov a podobne. Princíp infračerveného sušenia spočíva v tom, že teplo preniká priamo do materiálu a vysušuje ho zvnútra. To znamená, že sušenie prebieha od spodných vrstiev farby, čo pomáha znižovať tvorbu bublín alebo iných kazov na povrchu. Zásadne urýchľuje proces schnutia a stabilizuje jeho priebeh. Výsledkom je brilantný povrch a výrazné zrýchlenie a zjednodušenie práce. Rozjasňovač je tiež takmer nepostrádateľným pomocníkom v zle vyhrievaných oblastiach.


Hoci sú infračervené žiariče primárne určené pre autolakovne, sú dokonalou odpoveďou na príslovie väčšiny zákazníkov, že čas sú dnes peniaze. Tieto sušičky sa v poslednom čase začali hojne využívať v celom spektre zákazníkov, či už na hobby použitie, alebo v priemysle. Novou vlnou zákazníkov sú napríklad salóny a autodielne.

V súčasnosti máme tento typ infračerveného ohrievača v červenej farbe.