Krátkovlnná infračervená sušička Procarosa PROFI-1H

Základné parametre: napätie 230 V, sušiaca plocha 800 x 450 mm.

Hlavné výhody:

  • priestorovo úsporný infračervený ohrievač
  • integrovaný mechanický časovač
  • otočné a výškovo nastaviteľné svetlo
  • jednoduché vybratie žiariča z podstavca
  • Vhodné na sušenie menších prác a ťažšie prístupných miest
  • Novo navrhnutý hliníkový uzamykací systém, ktorý umožňuje presné a jednoduché nastavenie žiariča
  • kolieska s guľôčkovými ložiskami a parkovacou brzdou

 

Vlastnosti infračervenej sušičky farieb Procarosa PROFI-1H:

Osvetľovač je veľmi ľahký a priestorovo úsporný. Patrí medzi menšie modely sušičov. Má jednoduchý a ľahko použiteľný dizajn. Vďaka mechanickému uzamknutiu je možné osvetľovač vertikálne posúvať po celej dĺžke konštrukcie stojana. Takisto je možné nastaviť uhol vyžarovača. Aj tento menší model je vybavený kvalitnou silikónovou, krátkovlnnou, infračervenou, halogénovou lampou VPOWER.

Používanie infračervenej sušičky farieb Procarosa PROFI-1H:

Infračervené sušičky farieb sú modernou a veľmi obľúbenou formou sušenia farieb, lakov, tmelov a podobne. Princíp infračerveného sušenia spočíva v tom, že teplo preniká priamo do materiálu a vysušuje materiál zvnútra von. To znamená, že sušenie prebieha od spodných vrstiev farby, čo pomáha znižovať tvorbu bublín alebo iných kazov na povrchu. Zásadne urýchľuje proces schnutia a stabilizuje jeho priebeh. Výsledkom je brilantný povrch a výrazné zrýchlenie a zjednodušenie práce. Rozjasňovač je tiež takmer nepostrádateľným pomocníkom v zle vyhrievaných oblastiach.


Hoci sú infračervené žiariče primárne určené pre autolakovne, sú dokonalou odpoveďou na príslovie väčšiny zákazníkov, že čas sú dnes peniaze. Tieto sušičky sa v poslednom čase začali hojne využívať v celom spektre zákazníkov, či už na hobby použitie, alebo v priemysle. Novou vlnou zákazníkov sú napríklad salóny a autodielne.