Súprava na manipuláciu s autosklom VBSA ULTRAPOSE3

Súprava na jednoduchú, rýchlu a efektívnu demontáž a montáž čelných skiel jedným mechanikom. Hlavná nosná prísavka s 3-dielnym mechanizmom pre chod na hlavnej nosnej tyči sa upevňuje na stredovú líniu čelného skla bližšie k ľavej strane vozidla. Na opačnej strane sa na rovnakej úrovni umiestni druhá prísavka so závesným mechanizmom pre hlavnú nosnú tyč. Táto tyč sa zasunie do 3 kladiek hlavnej podpornej prísavky a do závesu druhej podpornej prísavky.


Prísavka so zakriveným predlžovacím ramenom/pákou sa potom pripevní k oknu dverí. Toto rameno má na konci zakrivenej časti krúžok závesu. Do neho sa zahákne háčik na konci hlavného podporného ramena. Tá sa potom odpojí od prísavky so závesom. Jednou rukou mechanik uchopí tyč a druhou rukoväť tejto prísavky. Teraz sa celé sklo môže zdvihnúť, vyklopiť z priestoru nad vozidlom a umiestniť na pripravený stojan vedľa neho. Na položené sklo sa nalepí kus pomocného kartónu a vyznačí sa poloha položeného skla vzhľadom na koniec/držiak hlavnej nosnej tyče.

Nové sklo sa položí na sklo, ktoré sa má vymeniť, a vyskúša sa, či prísavka so závesom, prísavka hlavnej nosnej tyče a nové sklo správne zapadajú do obloženia karosérie. Ak áno, sklo sa vráti do stojana, nanesie sa lepidlo a znovu sa nasadí na obloženie karosérie. Pomaly spúšťajte rameno/rameno, aby sa sklo správne usadilo do karosérie.