MIG 350 MMA IGBT Invertorový zvárací poloautomat 400 V

Priemyselný zvárací zdroj 350 A zaťaženie 60% napájanie 50Hz/400V technológia IGBT

Zváracie zariadenie vyrobené v najvyššej kategórii invertorovej technológie, založené na bipolárnych tranzistoroch IGBT. Tento stroj je prvotriednym zváracím zariadením značky Magnum. Používa najlepšie osvedčené technológie a riešenia. Zváracie drôty posúva štvorkladkový podávací mechanizmus, ktorý zaisťuje stabilitu zváracieho procesu aj pri použití dlhých zváracích horákov. Zváračka má celý rad funkcií, ktoré uľahčujú prácu zvárača:

Funkcia HOT START, bežne označovaná ako horúci štart, umožňuje zvárací prúd zvýšiť nad hodnotu nastavenú zváračom. Funkcia HOT START funguje pri zapálení oblúku a slúži na zabránenie prilepeniu elektródy k materiálu. Je to skvelá pomoc pri zapálení elektródy.

Funkcia ARC FORCE umožňuje nastaviť dynamiku oblúka. Zníženie hodnoty funkcia poskytuje mäkký oblúk a menšiu hĺbku prieniku, zatiaľ čo zvýšenie hodnoty funkcie spôsobuje hlbší prienik a možnosť krátkeho oblúkového zvárania. Pri nastavení najvyššie hodnoty funkcie ARC FORCE je možné zatlačiť elektródu do kúpeľa roztaveného kovu a vyvariť materiál.

Funkcia ANTI STICK je funkcia spočívajúca v minimalizácii zváracieho napätia a prúdu v prípade skratu elektródy sa zváraným materiálom. ANTI STICK umožňuje zvárači ľahšie odtrhnúť elektródu.

Funkcia VRD zníženie napätia v zariadení: vypne napájanie počas niekoľkých milisekúnd po ukončení zvárania, čo znižuje napätie na obalené elektróde na bezpečnú úroveň, pri opätovnom pokračovaní VRD okamžite navýši zváracie napätie, čo umožní pokračovať v práci. Invertorové zváračky s VRD môžu byť použité predovšetkým na vlhkých pracoviskách, napr. V kanalizačných systémoch, vo výkopoch, kombinovaných tepelných a elektrárenských zariadeniach a pod.

Funkcia INDUKCIA: alebo tiež dynamika oblúka. Táto funkcia má priamy vplyv na mäkkosť, alebo tvrdosť oblúka počas zvárania: Čiernu oceľ zvárame tvrdým oblúkom, Nerezovú oceľ stredne tvrdým oblúkom, Hliníkové zliatiny maximálnym mäkkým oblúkom. Táto funkcia tiež ovplyvňuje šírku zváracieho oblúka.

Technické informácie:

Zvárací prúd 350A
Účinnosť 60%
Napájanie 400V/50Hz
Prúdové zabezpečenia 25A
Ochrana krytu IP21
Chladiaci Al panel ventilátor
Použitie cievok max. 15 kg
Funkcia 2T/4T ÁNO
Zváranie bez plynu ANO
VRD ÁNO
Nastavenie indukčnosti ÁNO
TIG LIFT ÁNO
hmotnosť 60kg


použitie:

- ideálne pre zváranie uhlíkovej ocele (čierna)
- ideálne pre zváranie nerezových ocelí (nerez)
- ideálne pre zváranie hliníka a jeho zliatin (AL)
- veľmi dobrá pre spájkovanie karosérií (CuSi3)

výhody:

- veľmi moderný zvárací spínaný zdroj v technológii IGBT
- zariadenie vhodné pre úsporu energie
- veľmi univerzálne použitie, zváranie MIG/MAG, zváranie MMA a TIG
- nízka hmotnosť