Benzínový kultivátor VeGA M5360

Plnohodnotná náhrada za model VeGA MULTI 36-60

Výkonný benzínový kultivátor VeGA M5360 s regulovateľnou pracovnou šírkou 360 alebo 600 mm. Osadený bezproblémovým benzínovým štvortaktným motorom s výkonom 5 HP. Jednoduchý štart, jednoduché ovládanie. Benzínový kutivátor VeGA M5360, môžeme určite odporučiť.

Kultivátor má kvalitné prevodovku, ktorá je osadená v hliníkovom puzdre, nie ako u konkurenčných značiek v plechových výliskoch. Kultivátor má z predu veľké madlo, koliesko na prevoz a je vybavený brzdiacim tŕňom s variabilnou hĺbkou. VeGA M5360 je veľmi silný a dá sa s ním pracovať aj pri menších otáčkach motora a tak pri menšej rýchlosti, keď potrebujete pracovať "napřesno" okolo vedľajších záhonov, plotu a pod. Ovládanie je veľmi jednoduché, ale ako u všetkých rotavátorov to vyžaduje trochu cviku. Napríklad zapínanie pohonu treba vždy robiť bez zaťaženia, aby sa šetril remeň. Posúvanie po mäkkom povrchu je s kolieskom nemožné, takže po dokončení záhonu ho prepravovať cez motor po nožoch (pozor na jemný trávnik).

Motor vo VeGA MULTI 36-60 je vynikajúci. Je tichý a štartuje na prvý zatiahnutie. Dobre sa nastavuje aj poskytuje servis a nie sú s ním problémy. Ide o motor, ktorý sa používa u množstva výrobcov záhradnej techniky a to nielen v rotavátorov, ale hlavne v kosačkách na trávu. Je odskúšaný a spoľahlivý, takže bez starostí.

Rada pre prepravu VeGA M5360 v osobnom aute: demontujte páčku plynu z riadidiel (10mm skrutka) a deomontujte celá riadidlá aj so stĺpikom (4x 13mm skrutka). Lanko pohonu len uvoľní. Takto je rotavátor najskladnejší a najrýchlejšie zmontovateľný.


Technické parametre:

Motor: VeGA OHV 4-takt
Obsah: 139 ccm
Výkon: 5 HP
Záber: 360/600 mm
Pliec nože: 4/6 Ks
Priemer nožov: 260 mm
Hmotnosť: 36 Kg