Teplovzdušná pec olejová WA 33

Kotol na zmesi olejov MASTER WA 33 je určený na vykurovanie priemyselných priestorov, ktoré nie sú vybavené ústredným kúrením, ako sú dielne, autoservisy, výrobné haly, sklady, manipulačné priestory, pivnice, garáže, približne do rozlohy 200 m2 (záleží na podmienkach). Môžu sa spaľovať iba palivá, ktoré majú osvedčenie o kvalite paliva (např.u benzínovej pumpy si môžete vyžiadať osvedčenie o kvalite), tzn.že sa nemôžu spaľovať stolové oleje a pod.

Riadiaca jednotka kotla umožňuje plynulé nastavenie vykurovacieho výkonu v rozsahu 21 - 33 kW (pri použití kvalitného paliva sa výkon môže zvýšiť až na 35 kW). Kotol je vybavený ochranou pred prehriatím, ochranou proti pretečeniu paliva a automatickým udržiavaním nastavení pri výpadku napájania. Vstavaná Padesátilitrová palivová nádrž vystačí na celodennú prevádzku kotla.

Princípom výroby tepla kotla Master WA 33 je spaľovanie plynov, uvoľňovaných z olejov pri vysokej teplote. Po ručnom zapálení a uvedení kotla do vykurovacieho režimu sa palivo odparuje na spaľovacej doske, vzniknuté plyny sú potom zdrojom horenia a výroby tepla. Výsledkom činnosti kotla je čistý vzduch o teplote 50 - 70 ° C, vyfukovaný ventilátorom skrz prednú časť ohrievača do priestoru.

Aby dochádzalo k bezproblémovému a čistému spaľovanie, je nevyhnutné správne inštalovať dymovod: minimálny priemer dymovodu je 150 mm, minimálna výška komína 6 metrov. Vonkajšie časti rúrok by mali byť izolované (alebo by mali byť použité izolačné rúrky s dvojitou stenou). Kotol nesmie byť zapájaný do spoločného dymovodu. K inštalácii kotla Master WA 33 nie je potrebné osobitné znalostí, stačí dodržať pokyny v manuáli.

výhody

  • zabudovaný vnútorný horák
  • prepínač druhu paliva: NAFTA/UNIVERZÁLNY OLEJ
  • palivová pumpa riadená termostatom
  • plynulá regulácia výkonu
  • ručné zapaľovanie horáka
  • zabudovaná nádrž na dennú spotrebu paliva
  • práškové lakovanie
  • schválené pre prevádzku v EÚ

Technické parametre:

Napätie: 230 V
Hmotnosť: 86 kg
Objem nádrže: 50 l
Prietok vzduchu: 1 000 m3/hod
Odvod spalín: 130 mm
Výkon kúrenia: 21-33 kW
Spotreba paliva: 1,8-2,9 kg/hod
Farba: čiernožltá
Palivo: Diesel/ELTO
Rozmery (dx š xv): 540 x 860 x 1370 mm
Termostat: Nie