Skleník LANITPLAST DODO 400 4x8 m PC 8 mm LG2168

Veľký oceľový skleník, š 4 x d 8 m, rúrkové profily, polykarbonát 8 mm, vnútorná plocha 32m2.

Montáž v Českej republike - LANIT PLAST, s.r.o. - (polykarbonát UK, konštrukcia Poľsko)

Robustný extrémne široký skleník dodávaný ako ľahko manipulovateľná súprava. Rúrková oblúková konštrukcia je zložená z obdĺžnikových rúrok 40 x 20 mm (hrúbka steny 0,9-1,0 mm). a spojené pozdĺžnymi rúrkami 20 x 15 mm. Jednotlivé profily sa do seba zasúvajú (podobne ako pri stanovej konštrukcii, len v extrémne masívnom vyhotovení). Výhodou skleníka je ľahká manipulácia s jednotlivými časťami balíka (jednotlivé diely si ľahko odnesiete na stavenisko v záhrade) a absolútne jednoduchá montáž.

Robustná konštrukcia, 100 % spoľahlivosť a jednoduchá montáž. Skleník je ľahký na prepravu v jednotlivých baleniach, ale vďaka použitým materiálom vykazuje vysokú odolnosť a stabilitu. Je ideálny pre tých záhradkárov, ktorí potrebujú skleník prepraviť na vzdialenejšie miesto v záhrade, a pre tých, ktorí chcú skleník zostaviť kus po kuse bez väčšej pomoci mnohých ďalších osôb. Skleník má zvýšenú hustotu nosných oblúkov na vzdialenosť len 67 cm od seba. Nosné oblúky sú vyrobené z pozinkovaných oceľových obdĺžnikových rúrok sprierezom 40 x 20 mm a hrúbkou steny 0,85 - 1,05 mm a sú zložené z troch samostatných kusov (zasúvajú sa do seba a spoj je zaistený skrutkou). Plastový polykarbonátový kryt je vyrobený z vysokokvalitného britského polykarbonátu.

Krátky opis:

  • Oblúkový skleník Š 400 x D 800 x V 222 cm
  • 8 mm polykarbonátová komora
  • súčiniteľ prechodu tepla K = 3,40 W/m2K(4 mm sklo len 5,80 W/m2K) => čím nižšie číslo, tým väčšia tepelná izolácia
  • plocha cca 32m2
  • 2x dvojdielne výklopné dvere 192 x 180 cm s vetracím okienkom - skleník je priechodný
  • pozinkovaná oceľová rúrková konštrukcia 40 x 20 mm

Konštrukcia - konštrukcia skleníka je vyrobená z pevných oblúkových rúr 40 x 20 mm (vzpery a rozpery 20 x 15 mm). Materiál profilov je pozinkovaný = na povrchu je vytvorená hrubá vrstva ochranného nekorodujúceho zinku. Jednotlivé rebrá nosných oblúkov sú od seba vzdialené len 67 cm, čo je veľkou výhodou tohto modelu skleníka v porovnaní s inými výrobkami na českom trhu. Použité materiály zaručujú vysokú nosnosť celej konštrukcie skleníka. Predná a zadná časť skleníka majú dvojdielne dvere, ktoré sa dajú spojiť západkou do jedného celku, alebo sa dá otvoriť len horná časť dverí ako okno v prednej alebo zadnej časti. Skleník musí byť priechodný. Automatické otváranie vetracích okien sa môže zakúpiť ako voliteľné príslušenstvo.

Polykarbonát - vysokokvalitný britský dvojstenný polykarbonát so silným UV filtrom (nedeformuje sa, nežltne). V záujme zabezpečenia maximálnej kvality je zasklenie vyrobené z vysokokvalitného polykarbonátu MARLON (výrobca Brett Martin UK), ktorý prešiel náročnými testami v Českej republike v štátom akreditovaných skúšobniach ako stavebný materiál. Okrem toho má skúšobný protokol Štátneho zdravotného ústavu v Prahe, ktorý potvrdzuje, že z polykarbonátu sa neuvoľňujú žiadne škodlivé látky. Môžete teda nerušene pestovať zeleninu bez obáv o svoje zdravie.Zmluvná predĺžená záruka 10 rokov na poškodenie polykarbonátu krupobitím je pri skleníkoch LANIT PLAST samozrejmosťou.

Doprava - skleník nie je možné zasielať bežnými dopravcami, ako sú TOPTRANS alebo PPL. Preto ho prepravujeme výlučne vlastnými nákladnými vozidlami a len po Českej republike. Proces prepravy je plne pod našou kontrolou, takže plne garantujeme, že polykarbonátové dosky MARLON nebudú poškodené. Vzhľadom na vlastnú dopravu je však kapacita dodávok obmedzená na určitý počet skleníkov za deň, preto odporúčame objednávať v dostatočnom predstihu, najmä v jarnom období, aby ste si zabezpečili dodržanie času na pestovanie.

Dodávka zahŕňa kompletný skleník = nosnú konštrukciu, všetky potrebné spojovacie prvky + polykarbonátové dosky. K skleníku je možné dodať množstvo ďalšieho príslušenstva - stojany, teplomery, vlhkomery, zavlažovacie zariadenie, elektrické odporové vyhrievanie pôdy. Skleník nepotrebuje žiadne základy, pretože konštrukcia skleníka je pripravená na zapustenie do zeme do hĺbky približne 20 - 25 cm. Konce oblúkov sa zaskrutkujú do zeme, pričom na niektoré z nich sa naskrutkuje obrátený kapitálový profil v tvare T, ktorý potom zabraňuje vytrhnutiu skleníka zo zeme. V Českej republike a na Slovensku sa toto riešenie neodporúča kvôli silným letným búrkam - ideálne je kotvy zabetónovať. Skleník je však možné ukotviť aj do dreveného / tehlového / betónového základu pomocou prídržnej kotvy (doplnkové príslušenstvo).

Výhody polykarbonátových skleníkov:

  • Vysoká priepustnosť slnečného žiarenia
  • optimálny rozptyl dopadajúceho svetla
  • značná odolnosť voči vetru a snehu
  • vynikajúce tepelnoizolačné vlastnosti
  • nízka hmotnosť
  • možnosť výstavby svojpomocne
Hlavné výhody domáceho záhradného skleníka:
  • sami si môžete vypestovať lepšiu, chutnejšiu a voňavejšiu zeleninu bez škodlivých hnojív ako v supermarkete
  • rastliny môžete začať pestovať a zbierať oveľa skôr ako na vonkajších záhonoch
  • zelenina je v skleníku oveľa lepšie chránená pred škodcami a chorobami ako vonku
  • záhradné skleníky sú užitočné nielen v lete, ale aj v zime
  • relatívne jednoduchá a rýchla montáž, zrozumiteľný návod, nenáročná údržba

Upozornenie:

  • Pozor - rozmery skleníka zahŕňajú presah polykarbonátového plášťa cez okraj konštrukcie.
  • Upozornenie - pri tomto modeli skleníka si dosky na presné rozmery predného a zadného čela musíte vyrezať sami z dodaných polykarbonátových dosiek podľa priloženého návodu
  • ak máte v úmysle postaviť murovaný alebo betónový sokel, postavte ho až po zakúpení skleníka a po inštalácii oceľového podstavca (alebo konštrukcie skleníka), uvedené rozmery sú maximálne vonkajšie rozmery skleníka a nemožno ich použiť na meranie a stavbu sokla
  • ak sa používajú prírodné hnojivá (konský/kravský hnoj, kurací trus atď.), umelé hnojivá, pesticídy, herbicídy a iné chemikálie, oceľové časti skleníka (základňa, skrutky atď.) môžu po dlhšom alebo kratšom čase skorodovať
  • výrobok sa dodáva v rozloženom stave
  • výrobok na obrázku môže obsahovať ďalšie príslušenstvo alebo prvky, ktoré nie sú súčasťou základného balenia
  • tento výrobok je určený len na nekomerčné domáce použitie










Kategória : oblúkový skleník Hmotnosť : 242 kg Farba : strieborná Rozstup nosných oblúkov : 0,67 m Zastavaná plocha : 32 m2 Šírka (vonkajšia) : 4,00 m Dĺžka (vonkajšia) : 8,00 m Výška (vonkajšia) : 2.






22m Dvere : 2x dvojkrídlové na pántoch Šírka dverí : 1,92m Výška dverí : 1,80m Materiál konštrukcie : oceľový skleník Materiál zasklenia : polykarbonát 8 mm Záruka na zasklenie : zmluvná - 10 rokov odolnosť proti krupobitiu Výrobca : LANIT PLAST