Trávný traktor Riwall PRE RLT 92 H POWER KIT

Ideálny traktor pre menšie a stredné pozemky do cca 5 tisíc m2. Má špičkový motor MTD Evo 1 s max. Výkone 14,5 HP a vysokom objeme 420 cm3. Tlakové mazanie motora pre jeho dlhšiu životnosť a istotu správneho mazanie aj pri práci vo svahu. Moderné hydrostatická prevodovka najväčšieho amerického výrobcu Hydro-Gear. Hydrostatická prevodovka Hydro-Gear predstavuje najpohodlnejšie riešenie pojazdu trávneho traktora - neriešite prevodové stupne, iba kolískovým nožným pedálom určujete smer a rýchlosť stroja.

Trvanlivá a odolná konštrukcia stroja - oceľový rám i oceľová karosérie - všetko ľahko opraviteľné, nemusíte riešiť žiadne praskanie plastov po náraze alebo krehnutie a vyblednutiu plastov vďaka UV žiareniu. Pevný oceľový rám bez stredového tunelu pre veľmi ľahké nastupovanie i vystupovanie z traktora, protišmyková úprava opierok nôh. Plávajúce žacie ústrojenstva s antiskalpovacími kolieskami chráni trávnik v nerovnom teréne pred poškodením hranou žacieho ústrojenstva. Excentricky uložené žacie ústrojenstvo pre možnosť kosenia tesne pri prekážok, múrikov alebo chodníkov.

Predná náprava so systémom naklápania kolies do strany pri zmene smeru - perfektné kopírovanie polomeru zákruty bez poškodenia trávnika spôsobeného"hrnutím" kolies dopredu. Veľké kolesá (vpredu 15"a vzadu 18") sú rozhodujúce pre komfort jazdy a priechodnosť terénom. Kapota s veľkým uhlom otvorenia pre dokonalý prístup k motoru a bohatým rebrovaním pre jeho dokonalé chladenie.

Traktor má tiež predné svetlomety pre dobrú viditeľnosť a bezpečnú prácu aj za horších svetelných podmienok. Jednoduchá obsluha stroja a ergonomicky rozmiestnené ovládacie prvky. Hladké remene žacieho ústrojenstva dovoľujú pri náraze noža na pevnú prekážku ľahké prekĺznutiu a tým minimalizáciu rizika drahé opravy uloženie hriadeľa kosenia - unikátne riešenie chrániace váš čas aj peňaženku.

Veľký objem koša 240 l pre pokosenie veľké plochy v čo najkratšom čase. Jednoduché vysypávanie koša z miesta vodiča. Malý polomer otáčania 46 cm pre perfektné manévrovateľnosť so strojom a ľahké sekanie okolo stromčekov, kríkov, záhonov a ďalších prekážok. Pohodlné a pozdĺžne nastaviteľné odpružené sedadlo s drážkami pre odvod vody. Má integrovaný držiak na nápoje.

Traktor má funkciu 3 v 1 - zber do koša, mulčovanie (s príslušenstvom), zadné vyhadzovanie (s príslušenstvom). Vďaka ťažnému zariadeniu možnosť pripojenia veľkého množstva príslušenstva a rozšírenie možností traktora aj na ďalšie úlohy okrem sekanie (vozíky, sypače, zberače lístia, odmachovače, valce, prevzdušňovače, postrekovače ap.). Možnosť pripojenia čelné snehovej radlice a predného nárazníka. Možnosť osadenia stroja unikátnymi trojramenným mulčovacím alebo zbieracími nožmi Riwall Pro (príplatková výbava) a získať tak výkonnosť oveľa drahších strojov za zlomok ceny. Široká servisná sieť po celej krajine. Bezproblémová dostupnosť náhradných dielov aj po viac ako desiatich rokoch.

Power Kit - špeciálne nože Riwall Pre

Výkonnosť trávnych traktorov je z viac ako 50% určená typom a tvarom použitého noža. Na to, aby sa navrhol tvar lopatiek s radiálnym, vertikálnym a horizontálnym prúdením v ideálnom pomere, slúžia celé vedné odvetvia. Štandardné ("továrenské") nože sú dobrým kompromisom medzi nízkou cenou a univerzálnym použitím pre zber aj mulčovanie za dobrých podmienok. Traktory Riwall Pre tak patrí medzi najlepšie traktory vo svojej kategórii. Ak ale chcete svoj traktor posunúť o jeden až dva levely vyššie a vyrovnať sa zbieracími schopnosťami traktorom napríklad aj 2x drahším, je tu pre Vás model traktora Power Kit, ku ktorému popri štandardných nožov dostanete ešte osobitne navrhnuté trojramenné nože Riwall, ktoré predstavujú to najlepšie, čo sa dnes dá na trhu zohnať. Boli vyvinuté v spolupráci s českou projekčné a konštrukčné kancelárií, ktorá sa vývoju nožov venuje už roky na profesionálnej úrovni. Výsledkom je heavy-duty odolný nôž zo špeciálnej zliatiny ocele s troma mohutnými lopatkami s presne poskládanými stupňovitými prelisy pre dokonalé prúdenie vzduchu. Až 3x silnejší prúd vzduchu prúdiace do vyhadzovacieho tunela dáva traktora skvelé vlastnosti aj pri kosení mokrej či prerastenej trávy, lúky prerastené mladými nálety alebo pri kosení trávnika na nízku výšku. Rez trávnika je veľmi čistý a pôsobí veľmi upravene. Nože sú chránené úžitkovým vzorom.

Podmienky predĺženej záruky nájdete tu

Technické parametre:
Záber: 92 cm
Typ motora: MTD Thorx 420 Evo1 OHV. 4 takt. tlakové mazanie
Výkon motora - maximálna: 10.7/14.5 kW/HP
Výkon motora - pracovné: 7.8/10.6 kW/HP
Počet valcov: 1
Objem motora: 420 ccm
Typ prevodovky: Hydro-Gear. hydrostatická
Počet rýchlostí: plynule vpred/plynule vzad
Objem palivovej nádrže: 3.8 l
Objem koša: 240 l
Počet nožov: 2
Zadné deflektor: príslušenstvo (196-750A678)
Mulčovanie: príslušenstvo (196-749A678)
Kolesá/vzorka: 15"x6"/18"x9.5"
Polomer otáčania: 46 cm
Výška kosenia: 30-95. 5 polôh mm
Svetlomety: Áno