Trávne traktor so zadným vyhadzovaním a 6-stupňovou prevodovkou Transmatic Riwall PRE RLT 92 T

Trávne traktor so zadným vyhadzovaním a 6-stupňovou prevodovkou Transmatic má najlepšiu výkonnosť vo svojej triede. Ideálny traktor pre menšie a stredné pozemky do cca 5 tisíc m2. Má špičkový motor MTD Evo 1 s max. Výkone 14,5 HP a vysokom objeme 420 cm3. Tlakové mazanie motora pre jeho dlhšiu životnosť a istotu správneho mazanie aj pri práci vo svahu. Novo vyvinutá, spoľahlivá a jednoducho ovládateľná šesťstupňová prevodovka Transmatic s minimálnymi servisnými nákladmi. Mechanická prevodovka Transmatic je ideálny aj pre užívateľov, ktorí kosia záhradu v veľa svahovitom či kopcovitom teréne.

Trvanlivá a odolná konštrukcia stroja - oceľový rám i oceľová karosérie - všetko ľahko opraviteľné, nemusíte riešiť žiadne praskanie plastov po náraze alebo krehnutie a vyblednutiu plastov vďaka UV žiareniu. Traktor má pevný oceľový rám bez stredového tunelu pre veľmi ľahké nastupovanie i vystupovanie z traktora, protišmyková úprava opierok nôh. Plávajúce žacie ústrojenstva s antiskalpovacími kolieskami chráni trávnik v nerovnom teréne pred poškodením hranou žacieho ústrojenstva. Excentricky uložené žacie ústrojenstvo pre možnosť kosenia tesne pri prekážok, múrikov alebo chodníkov. Predná náprava so systémom naklápania kolies do strany pri zmene smeru - perfektné kopírovanie polomeru zákruty bez poškodenia trávnika spôsobeného "hrnutím" kolies dopredu.

Tento traktor má veľké kolesá (vpredu 15 "a vzadu 18"), ktoré sú rozhodujúce pre komfort jazdy a priechodnosť terénom. Ďalej má kapotu s veľkým uhlom otvorenia pre dokonalý prístup k motoru a bohatým rebrovaním pre jeho dokonalé chladenie. Predné svetlomety pre dobrú viditeľnosť a bezpečnú prácu aj za horších svetelných podmienok.

Jednoduchá obsluha stroja a ergonomicky rozmiestnené ovládacie prvky. Má hladké remene žacieho ústrojenstva dovoľujúci pri náraze noža na pevnú prekážku ľahké prekĺznutiu a tým minimalizáciu rizika drahé opravy uloženie hriadeľa kosenia - unikátne riešenie chrániace váš čas aj peňaženku. Veľký objem koša 240 l pre pokosenie veľké plochy v čo najkratšom čase a jednoduché vysypávanie koša z miesta vodiča. Ďalej má tento záhradný traktor malý polomer otáčania 46 cm pre perfektné manévrovateľnosť so strojom a ľahké sekanie okolo stromčekov, kríkov, záhonov a ďalších prekážok. Pohodlné a pozdĺžne nastaviteľné odpružené sedadlo s drážkami pre odvod vody a integrovaný držiak na nápoje.


Funkcia 3 v 1 - zber do koša, mulčovanie (s príslušenstvom), zadné vyhadzovanie (s príslušenstvom) vďaka ťažnému zariadeniu možnosť pripojenia veľkého množstva príslušenstva a rozšírenie možností traktora aj na ďalšie úlohy okrem sekanie (vozíky, sypače, zberače lístia, odmachovače, valce , prevzdušňovače, postrekovače ap.). Možnosť pripojenia čelné snehovej radlice a predného nárazníka. Možnosť osadenia stroja profesionálnymi trojramenným zbieracími nožmi Riwall Pro alebo trojramenným mulčovacím nožmi (príplatková výbava) a získať tak výkonnosť oveľa drahších strojov za zlomok ceny. Široká servisná sieť po celej krajine. Bezproblémová dostupnosť náhradných dielov aj po viac ako desiatich rokoch "Powered by MTD" - vyrobené v najväčšom európskom závode na výrobu trávnych traktorov.

Technické parametre:
Záber: 92 cm
Typ motora: MTD Thorx 420 Evo1 OHV. 4 takt. tlakové mazanie
Výkon motora - maximálna: 10.7 / 14.5 kW / HP
Výkon motora - pracovné: 7.8 / 10.6 kW / HP
Objem motora: 420 ccm
Počet valcov: 1
Typ prevodovky: Transmatic. 6-rýchlostná
Počet rýchlostí: 6 vpred / 6 vzad
Objem palivovej nádrže: 3.8 l
Objem koša: 240 l
Počet nožov: 2
Deflektor: príslušenstvo (196-750A678)
Mulčovanie: príslušenstvo (196-749A678)
Kolesá / vzorka: 15 "x6" / 18 "x9.5"
Polomer otáčania: 46 cm
Výška kosenia: 30-95. 5 polôh mm
Svetlomety: Áno