Záhradný domek LANITPLAST DORIS 449 x 250 cm

Klasický pevný záhradný domček Lanitplast DORIS ponúka perfektné úložný priestor pre vaše záhradné náradie. Tento modelmá presklené jednokrídlové dvere, 1x čelné okno a bočné prístrešok. Dodávame ako stavebnicu v rozloženom stave.


Systém stavby tohto domčeka:
Roubený stavebný systém, pri ktorom sa profilované dosky opatrená drážkou a perom dotláčajú v rohoch krížom do vyfrézovaných zárezov. Sila dosiek 18 mm.

Krátky popis domčeka:

domček je vyrobený z kvalitného smrekového dreva

jednokrídlové čelné dvere do domčeka 0,78 x 1,75 m so sklenenou vyplníme

1x čelné sklenené okno 0,76 x 0,71 m

drevená podlaha silná 16 mm je obsahom základného balenia

Vysvetlivka:

ŠÍRKA - čelná strana, DĹŽKA - bočná strana

Povrchová úprava domčeka:
Pred montážou musia byť všetky stavebné diely ošetrené hlboko pôsobiacim základným náterom (preventívna ochrana proti zamodraniu a plesni) a to z vonkajšej aj vnútornej strany dielcov. Pre konečný náter použite aj vo vnútornom priestore poveternostne odolnou lazúru s dobrými fyzikálnymi vlastnosťami, ktorá ochráni drevo proti vlhkosti a slnečnému žiareniu. Lazúra by mala byť zároveň vodeodpudivá, svetlostála a vlhkosti odolná. Dbajte na to, aby lazúra mala dostatok farebného pigmentu, pretože inak by mohlo dôjsť k zošednutie dreva. Nepoužívajte žiadny lak! Nechajte si podrobne poradiť od odborného predajcu farieb, čo sa týka ochrany prírodného ihličnatého dreva a dodržujte pracovný postup výrobcu náterovej hmoty. Ďalšie náter vykonávajte po dokonalom zaschnutí a vyvetraní. Dôkladnú ochranou dreva ovplyvníte zásadne životnosť Vášho záhradného domčeka.

Skladovanie pred montážou:
Domček je vyrobený z kvalitného smrekového dreva a je dodávaný povrchovo neošetrený. Pozor, balík s materiálom nie je vodotesný. Folie chráni drevo len proti znečisteniu. Skladujte preto stavebné sadu až do konečnej montáže v suchu, nie priamo položenú na zemi, chránenú proti vplyvom počasia (vlhkosť, slnko atď.). Neskladovať vo vykurovanom priestore!

Základy domčeka:
Venujte prosím MIMORIADNU starostlivosť pri budovaní základu pre domček. Pred samotnou montážou je nevyhnutné pripraviť vhodný podklad. Najvhodnejšie je betónová doska, u menších modelov môže byť použitá zámková dlažba.

Základ postavte tak, aby horná hrana základu presahovala asi 5 cm okolitý terén. Základ musí byť presne vyvážaný do vodorovnej roviny a odvodnený, aby základové trámiky ležali v rovine. Aby bolo zabránené priamemu kontaktu so zemou a vniknutiu zemnej vlhkosti do trámikov, podložte trámiky pásiky z bitúmenové lepenky (nie sú súčasťou dodávky).

Pre trvanlivosť základe je nutné dodržať tieto najdôležitejšie predpoklady: podklad, pravouhlosť a presná rovina. S kvalitným základom vydrží Váš domček o mnoho rokov dlhšie. Nechajte si poradiť alebo základ zhotoviť odborníkom-stavbár.

Použité drevo:

Naše drevostavby sú vyrábané z kvalitného smrekového dreva. Drevo je prírodný produkt, šetrný k životnému prostrediu, takže harmonicky zapadá do akejkoľvek záhrady. Ďalšou prednosťou dřevovýrobku je tiež to, že sa dá jednoducho opracovať a je cenovo priaznivý. K tomu navyše má ihličnaté drevo vysokú izolačnú schopnosť.

Povolenie k stavbe domčeka:
Drevený domček s pevnými základmi môže vyžadovať určitá povolenie od miestnych úradov. Preto radšej pred nákupom domčeku overte na stavebnom úrade aktuálnu situáciu s územným rozhodnutím (rozhodnutie o umiestnení stavby).

Odporúčame na všetkých miestnych úradoch overiť platné predpisy pre oblasť plánovanej stavby domčeka, pretože stavba domčeka môže byť úrady zrovna v mieste vašej záhrady z rôznych dôvodov obmedzená. Ak máte záhradku (pozemok) v nájme, tak sa musíte dohodnúť aj s jej majiteľom.

doprava:
Osobný odber na našich pobočky je možný, však počítajte s veľkou hmotnosťou domčeku (380 kg) as nutnosťou zodpovedajúceho prívesného vozíka alebo radšej dodávky (napr. Tranzitu). Ak si objednáte našej dopravu, tak domček dopravíme v rozloženom stave ako 1 paletu na hranici Vášho pozemku. Pri preprave NEDÁ používať vozidlo s odklápacím zadným čelom a následne paletový vozík. Pri vykládke je nutná spolupráca kupujúceho.


Technické parametre:
Kategória: Drevené domčeky
Šírka (vonkajší): 4.49
Dĺžka (vonkajší): 2.50m
Zastavaná plocha: 11.23m2
Vnútorná plocha: 4.94m2
Šírka dverí: 0.78
Výška dverí: 1.75
Výška steny: 2.12
Výška (vonkajší): 2.27
Dvere: jednokrídlové na pántoch
Sila steny domčeka: 18mm
Sila strechy: 15mm
Strešná krytina (obsah dodávky): strešná lepenka
Plocha strechy: 13.4m2
Sklon strechy: 3o
Podlaha pribalená: áno
Okná (materiál presklenie): sklo 3 mm
Zaťaženie strechy na sneh: 80kg/m2
Zavetrovanie: nie
Povrchová plocha k náteru: m2
Výrobca: LANIT PLAST
Hmotnosť: 390kg
Farba: drevo