Skleník VITAVIA ZEUS 8100 PC 16+16 mm

Skleníky radu ZEUS sú zaradené do kategórie PROFI (profesionálny skleník určený pre pestovanie kvetín alebo zeleniny). Presklenie je ukotvené do konštrukcie pomocou prítlačných hliníkových líšt (bočné steny) alebo je zasunuté do nosných profilov (strecha). Skleník je vyrobený z eloxovaných hliníkových profilov a tento model dodávame s presklením z tepelno-izolačných dvojstenných komôrkových polykarbonátových dosiek.


Tento skleník má presklené steny o sile 16 mm a silu presklenie strechy 16 mm.


Polykarbonát - vysoko kvalitný dvojstenný polykarbonát s UV filtrom (nekrehne, nežltne) od európskeho výrobcu. Viacstenné typy dosiek neodporúčame pre ich veľkú tepelnú izoláciu a tým riziku prehriatia skleníku.

Rozmery skleníka:
Šírka: š = 256 cm
Výška: v = 250 cm
Dĺžka: d = 314 cm
Výška bočnej steny je 189 cm.

Obsahom balenia sú dvojité dvere na otočných pántoch (š x v otvore = 85 x 174 cm), AL profily, presklenie, 2x strešné ventilačné okienko  s manuálnym otváraním, všetok spojovací materiál. Skleník dá postaviť iba na pevnú podmurovku (nie je obsahom dodávky). Stavba skleníku bez podmurovky nie je možná.

Ku skleníku je možné dokúpiť rad nadštandardného príslušenstva - poličky, regály, teplomery, vlhkomery, zavlažovacie zariadenia, elektrické odporové vykurovanie pôdy.

Skleník dodávame ako stavebnicu s podrobným montážnym návodom.

Upozornenie:
1) Ak máte v úmysle stavbu murované alebo betónové podmurovky, tak ju stavajte až po zakúpení skleníka a po montáži oceľovej základne (alebo konštrukcie skleníka). Uvádzané rozmery skleníka sú max vonkajšie rozmery skleníka a nemôžu byť použité pre vymeranie a stavbu podmurovky.

2) V prípade používania prírodných hnojív (konský / kravský hnoj, slepičince, apod.), Umelých hnojív, pesticídov, herbicídov a iných chemikálií môže po dlhšej alebo aj kratšej dobe dochádzať ku korózii oceľových dielov skleníka (základňa, skrutky, a pod.).

Technické parametre:

Hmotnosť: 207 kg
Farba: strieborná
Str. okna: 2x
Zastavaná plocha: 8,04 m2
Šírka (vonkajší): 2,56 m
Dĺžka (vonkajší): 3,14 m
Výška (vonkajší): 2,47 m
Dvere: dvojité na pántoch
Šírka dverí: 0,85 m
Výška dverí: 1,74 m
Ukotvenie presklenia: presklenie je zasunuté do hliníkových profilov
Materiál konštrukcie: eloxovaný hliník
Materiál presklenia: komôrkový polykarbonát 16 mm (steny) + 16 mm (strecha)
Záruka na konštrukciu: 15 rokov na vybrané vlastnosti AL konštrukcie
Záruka na presklenie: 10 rokov na nerozbitnosť krupobitím
Výrobca: Vitavia Garden
Základňa pribalená: nie