Fínska sauna DeLuxe HR4045 Finland

Saunovanie je jednou z najstarších regeneračných a relaxačných metód. Prvé popisy sauny sa objavujú v 11. a 12. storočí. Fínska sauna sa v tých časoch od dnešnej sauny líšila a počas rokov sa vyvinulo mnoho spôsobov saunovania. Fínska sauna sa vyznačuje predovšetkým vysokými teplotami a nízkou vlhkosťou. V posledných rokoch sa fínska sauna a saunovanie teší čím ďalej väčšej obľube a venuje sa mu čoraz väčší počet ľudí na celom svete. Pobyt v saune spôsobuje uvoľnenie organizmu, relaxáciu, zmierňuje reumatické ťažkosti, vyplavuje z tela cez kožu škodlivé toxíny atď.

Saunovanie má blahodarné účinky na zdravie človeka. Posilňuje obranné schopnosti organizmu a znižuje výskyt rôznych ochorení. Sauna sa využíva ako prostriedok k postupnému otužovanie a zvyšovanie kondície. Princíp saunovanie spočíva v dôkladnom prehriatie celého tela za vysokých teplôt (85 ° C až 110 ° C) a následnom prudkom ochladení.


Sauna je navrhnutá tak, aby človek vydržal po dlhšiu dobu (10-15 minút) aj vysoké teploty. To je umožnené vďaka vysokému suchu vnútri sauny. Vďaka vysokej teplote dochádza k lepšiemu prekrveniu tela, čím sa uvoľňujú svaly, zlepšuje sa priechodnosť ciev a uvoľňujú sa z tela endorfíny. Saunovanie má tiež blahodárny účinok na problémy s kŕčmi, bolesti kĺbov, bolesti hlavy a ako už bolo povedané sauna má veľmi pozitívny účinok na činnosť srdca a na tvorbu imunitných látok. Spojenie všetkých týchto účinkov napomáha sauna k uvoľňovaniu stresu a celkovému zlepšeniu ako zdravotného stavu, tak psychickej kondície.

Technické parametre:

Počet osôb: 4
Výkon: 6000 W, Fínska kachle HARVIA 400V
Lávové kamene: ÁNO
Osvetlenie: ÁNO vnútorné osvetlenie
Drevo: Kanadský jedľovec
Poschodové sedenie: ÁNO
Príslušenstvo: ÁNO - Štýlový kade na vodu s naberačkou, teplomer, presýpacie hodiny
Šírka vonkajšia: 1750 mm
Výška vonkajšia: 2000 mm
Dĺžka vonkajšia: 1600 mm
Hmotnosť: 190 kg