RRM 1000 robotická aku kosačka 1000 m2

Robotická aku kosačka RRM 1000 prináša výhodu v bezkonkurenčným pomeru medzi kvalitou, výkonom a cenou. Balenie zahŕňa všetko potrebné k inštalácii kosačky. Kosačka disponuje moderným sekacím algoritmom, vďaka ktorému nie je tráva zaťažovaná iba z jednej strany, ale je vymuruje kosená z iného uhla. Výsledkom tak bude krásne pokosený trávnik.

Väčšina užiavtelů oceňuje geniálne jednoduchú obsluhu. Po nainštalovaní nabíjacej stanice a obvodového drôtu si iba vyberiete hrubú rozlohu trávnika (tlačidlá 300 m2, 600 m2 alebo 1000 m2) a stlačíte štart. O všetko ostatné sa už postará Vaša kosačka. Ak však chcete kosačku ovládať Vy, stačí stlačiť tlačidlo a poviete tak kosačke, aby sa vrátila do stanice alebo naopak, nech začne sekať. Dokážete si predstaviť ešte niečo jednoduchšieho? Obsluhu zvládne teda úplne každý.

Tento typ kosačky navyše ocenia aj Vaši susedia. Väčšina kosačiek s tradičnými uhlíkovými motory sú totiž pomerne hlučné. Robotická kosačka Riwall je osadená najmodernejším motorom s bezuhlíkové technológiou PowerMax. Motor je tak nielen veľmi tichý (maximálna hladina hluku kosačky sa pohybuje na iba 65 dB), ale zároveň má aj vyššiu účinnosť a nevyžaduje žiadnu veľkú údržbu.

Medzi ďalšie prednosti patrí automatické dobíjanie. Kosačka dokáže sama spoznať, v ktorú chvíľu má zájsť do nabíjacej stanice. Aby nemohol byť stroj zablokovaný v stanici, je dobíjacia stanica vybavená antikolíznym systémom.

Kosačka je tiež vybavená dažďovým senzorom, vďaka ktorému kosačka sama pozná, že prší a automaticky tak zájde do nabíjacej stanice, kde prečká, než trávnik vyschne a potom znovu vyjde.

V prípade nárazu na prekážku absorbuje odpružený plášť stroja väčšinu nárazu a inteligentný softvér rýchlo sám nájde cestu k objatí prekážky.

Ďalej je kosačka vybavená manuálnym stop systémom. Ak potrebujete kosačku okamžite zastaviť, je tak možné vykonať stlačením veľkého červeného tlačidla na vrchu stroja. Proti nechcené manipulácii je kosačka vybavená bezpečnostným kľúčom, po ktorého vyjmutísekačku nedá spustiť.

Stroj je adekvátne bezpečný, pretože pri naklopenia či prevrátení sa automaticky vypne. Tiež si môžete jednoducho nastaviť výšku strihu, pretože pod odklopným vekom na vrchu je umiestnený veľký kruhový ovládač výškového nastavenia, ktorý umožňuje voľbu v širokom rozsahu medzi 25 mm až 65 mm.

Stroj je jednak vybavený ako veľmi silným motorom, tak aj akumulátorom, ktorý vysoko presahuje bežné parametre u tejto cenovej triedy a takisto je osadený pojazdovými kolesami so špeciálnym vzorom. Tieto parametre ponúkajú vysokú stúpavosť stroja až do 30 °. Kosačka tak bez problémov šplhá aj po veľmi členitých pozemkoch.

Každý ocení aj jednoduchú výmenu batérie, ktorá je zložená zo značkových článkov a osadená poslednou generáciou elektroniky, ktorá stráži precízne dobíjanie každého článku a zabraňuje tak možnosti prehriatiu batérie. Batéria tak je dimenzovaná na niekoľkoročný bezproblémovú prevádzku. V prípade nutnosti jej však môžete bez problémov vymeniť aj svojpomocne.

Vďaka indikáciu na veľkej ľad dióde, dobre uvidíte, v akom režime sa kosačka nachádza, či sa správne dobíja atď.

Kosačka je dokonale vodotesná, takže nabíjacia stanica nemusí byť pod žiadnou strieškou. Vďaka obojstranne brúseným nožom môžete jeden nôž otočiť dokonca štyrikrát. To znamená 4x väčšiu výdrž na jednu sadu nožov. Súčasťou balenia sú dokonca ďalšie 3 sady nožov zadarmo.

Kosačka ďalej disponuje systémom mulčovanie a dokáže tak v pravidelných intervaloch sesekávat končeky trávy, ktoré slúžia ako kvalitné bio hnojivo pre zvyšok trávnika. Nemusíte tak mať starosti, kam s pokosenou trávou. S robotickú kosačkou Riwall si konečne užijete svoju záhradu naplno bez starostí a práce.

Obsah balenia: Kosačka Riwall RRM 1000 s akumulátorom, nabíjacia stanica, nabíjačka s extra dlhým káblom, prípravky a skrutky na ukotvenie nabíjacej stanice, 2x pravítko pre ľahké vymeranie položenie obvodového drôtu, obvodový drôt 150 m, 150 plastových kolíkov na upevnenie obvodového drôtu, 3 sady náhradných nožov vrátane upevňovacích skrutiek, 3x bezpečnostný kľúč, prehľadný inštalačný manuál

Podmienky predĺženej záruky tu.

Technické parametre:
Odporúčaná plocha kosenia: do 1000 m2
Typ akumulátora: 28 V/4 Ah. lítium-iónový
Záber: 24 cm
Typ prevodovky: kovová
Typ motora: PowerMax. bezuhlíkový. extra tichý
Výška kosenia: 25 - 65 mm
Výdrž na jedno nabitie: cca 90 min
Doba nabíjania: 120 min
Systém kosenia: 3 otočné nože
Otáčky: 2900 ot/min
Kapacita kosenia: 120 m2/h
Max. stúpavosť: 30 °
Hladina hluku: 65 db
Senzor náklonu a prevráteniu: Áno