Einhell GE-PM 53 VS HW B&S Expert

Benzínová trávna kosačka GE-PM 53 VS HW B & S je moderný a spoľahlivý pomocník pre záhradné práce z novej generácie trávnych kosačiek od spoločnosti Einhell. Všestranné funkcie spolu s vysoko kvalitnými dielmi vytvára dokonalú symbiózu pre splnenie vysokých štandardov záhradkárov. Vysoko výkonný motor B & S série E poskytuje dostatočnú silu pre pohyb kosačky pomocou zadných koliesok sa 4 rýchlostné prevodovkou bez ohľadu na úlohu a takmer v akomkoľvek teréne. Ľahké naštartovanie zaručené inovatívnym systémom B & S ReadyStart S2, kedy motor naštartuje najneskôr po druhom použití štartovacieho kábla umiestneného na rukoväti.

Kosačka je vybavená unikátnu funkciu 5v1 pre splnenie všetkých požiadaviek ohľadom údržby záhrady. Jedná sa o kosenie, mulčovanie, bočné odhod, zadné odhadzovanie a zachytenie do zberného boxu. Inovatívna technológia mechanizmu vzdušného víru (Vortex technology) spolu s integrovaným trávnym hrebeňom a kombinovanú čepeľou 2v1, zaisťujú výborné výsledky kosenia. Kovový sečící mechanizmus bol navrhnutý pre optimálne prúdenie a je vyrobený z jedného kusu kovu. Vďaka dobre navrhnutému dizajnu a špeciálnemu tvaru, generujú rotačné čepele silné sania a bráni tak tráve si pred pohybom "ľahnúť". Iba vtedy je odseknutá, zredukovaná a vyhodená silným prúdom vzduchu.

Kombinovaná čepeľ 2v1 odstraňuje nutnosť meniť čepele pre prechod z funkcie bežného kosenia na mulčovanie, čo šetrí ako čas potrebný pre výmenu, tak aj peniaze za ďalšie čepele. Výška kosenia je veľmi ľahko a pohodlne centrálne nastaviteľná v 6 rôznych úrovniach. Veľké zadné kolieska s guličkovými ložiskami uľahčujú pochýb v ťažkom teréne a všetky sú vďaka povrchu šetrné k trávniku. Veľký zberný kôš s indikátorom naplnenia a dvoma madlami, pojme až 80 litrov pokosenej trávy pre kosenie rozsiahlych trávnatých plôch a je možné ho veľmi ľahko a pohodlne vyprázdniť.
 

Vďaka konceptu spoločnosti Einhell je rukoväť nielen nastaviteľná v troch rôznych výškových pozíciách, ale tiež umožňuje veľmi úsporné skladovanie a ľahké čistenie pomocou skladovacie a čistiace pozície rukoväte. Povrchová úprava SoftGrip a integrovaná madlá pre ľahkú obsluhu a prepravu. Špeciálny koncept pre čistenie umožňuje pripojiť záhradnú hadicu pre pohodlné vyčistenie kosačky iba pomocou vody a rotácie čepele. Kosačka je dodávaná spolu s nástrojom pre čistenie a v čistiace pozícii. Čistiaci pozícii je tiež možné využiť na skladovanie kosačky na relatívne malom priestore. Kosačka GE-PM 53 VS HW B & S je odporúčaná pre trávnaté plochy s rozlohou až 1800 m2.

Technické informácie:
Motor: Vzduchom chladený štvortakt
Obsah motora: 150 cm3
Výkon: 2,3 kW
Pracovné otáčky: 2850 min-1
Obsah nádrže: 0,8 l
Šírka kosenia: 53 cm
Výška kosenia: centrálne nastaviteľná v šiestich úrovniach | 25 - 70 mm
Priemer koliesok predné / zadné: 200/280 mm
Dĺžka / Šírka / Výška: 950/600/460 mm
Hmotnosť balenia: 42,1 kg
Hmotnosť produktu: 36,8 kg