Proteco MIG-175 Zváračka CO2

Zváračka CO2 MIG-175 Proteco je určená pre poloautomatické oblúkové zváranie kovov v ochrannej atmosfére aktívneho (metóda MAG), alebo inertného (metóda MIG) plynu. Elektródu tvorí kontinuálne podávaný drôt z cievky. Robustná konštrukcia, avšak nízka hmotnosť vytvára zo zváračky skvelého pomocníka na zváranie doma, na chate, dielni či záhrade a to aj v ťažko prístupných miestach. Súčasťou zváračky sú káble so uzemňovacími kliešťami s bajonetovým uchytením a zváracou pištoľou s EURO koncovkou pre jednoduché a komfortné pripojenie.

  • Metóda MAG - ochranný plyn CO2 sa používa na zváranie nelegovaných a nízkolegovaných konštrukčných ocelí (najčastejšie použitie). Možno tiež použiť zmes plynov 82% Ar + 18% CO2, a pod. Pre vysoko legované ocele a nerez sa používa zmes plynov 97% Ar +3% O2, apod.
  • Metóda MIG - na zváranie ľahkých kovov a zliatin medi sa používa čistý Ar alebo zmes 70% Ar + 30%He.

Je možné tiež použiť plnenú drôtovú elektródu (trubičkový drôt) , potom nie je potrebné použiť ochranný plyn. Pri použití plnené drôtové elektródy je nutné zmeniť polaritu.

Je možné zvárať tenké plechy a rôzne typy spojov - kútové, tupé, dierové, jedno aj obojstranné, a to vo všetkých polohách. Ďalšou dobrou vlastnosťou zváračky je veľmi vysoká hodnota zaťažovateľa (X), vďaka kvalitnému chladeniu výkonových prvkov. Zaťažovateľ je percentuálne vyjadrenie času medzi samotným zváraním a chladením v horizonte 10 minút, napr. pri zváracom prúde 65A a súčasne napätí 17,25V , zaťažovateľ 60% znamená, že zváračka 6 minút zvára a 4 minúty sa dochladzuje. Kľúčové však je, že táto hodnota sa bežne meria a vyhodnocuje pri teplote 25 ° C, ale zváračka dosahuje tieto hodnoty pri 40 ° C, čo v praxi znamená, že takmer nevyžaduje prestávky na dochladzovanie.

Optimálne nastavenie zváracieho napätia je možné dosiahnuť pomocou otočného prepínača, ktorý je umiestnený na čelnom paneli. Požadovaný optimálny zvárací výkon je závislý aj na rýchlosti posuvu zváracieho drôtu, v prípade zváračky je možné hodnotu plynule nastaviť pomocou potenciometra.

Konštantná rýchlosť posuvu a tým aj kvalitnú optimálnu dĺžku oblúka zaisťuje motor s výkonom 40 W. Zváračka CO2 MIG 175 je vybavená tepelnou ochranou, ktorá chráni elektroniku pred prehriatím. Zváračka sa k sieti pripája pomocou integrovaného 3 vodičového kábla s gumovým plášťom as ochranným kontaktom vo vidlici, pričom prierez jednotlivých vodičov je 2,5 mm², odporúčame istenie 16A ističom s vypínacou charakteristikou D.

Výrobok obsahuje: Eurohorák 3 m + zemniaci vodič so svorkou, vodiacu kladku a prievlaky pre plný drôt 0,6 a 0,8 mm. Použiteľné pre cievky drôtu 5 kg/15 kg.

Odporúčaný drôt: 0,6 a 0,8 mm. Možno použiť 5 aj 15kg cievky. Pri použití drôtu 1mm je potrebné vymeniť kladku a priechodku.

Technické parametre:
Prevádzkové napätie: 230 V ~ 50 Hz
Hmotnosť: 40 kg
Rozsah zváracieho prúdu: 40 A/16 V - 160 A/22 V
Max. efektívny odoberaný prúd: 11,2 A
Zaťažovateľ: 50A/16(100%),65A/17V(60%),160A/22V(10%)