Plazmový invertor Plazma CUTTER 31 FV - pevný rezací horák

Ľahký prenosný plazmový rezací prístroj invertorové koncepcie pre rezanie plechov až do hrúbky 10 mm (oddeľovací rez) a to ako v karosárňach pri rezaní tenkých plechov, tak v rade priemyselných odvetví alebo na stavbách. Kvalitatívne výborné rezy možno vykonávať aj na lakovaných materiáloch alebo materiáloch so špeciálnou povrchovou vrstvou.

Koncentrácia energie v malom bode umožňuje takto deliť akékoľvek vodivé materiály prakticky bez ohľadu na ich tvrdosť alebo povrchové znečistenia. Najmä sa jedná o oceľ, nerezoceli, hliník, meď atď. Rez sa realizuje bez väčšieho narušenia štruktúry reznej oblasti. Rezy do hrúbky až 6 mm sú možné pri oceli a nerezoceli, do 4 mm v prípade hliníka alebo medi. Rýchlosť rezania činí 9 cm / min pri 30 A. Precízne plynulé nastavovanie výkonu prístroja umožňuje rezanie aj veľmi tenkých plechov (od 0,6 mm) bez ich deformácie.

Zapálenie rezacieho oblúka sa realizuje pomocou systému Pilot-Arc (riadené, automatické zapálenie oblúka bez dotyku s materiálom). Tento systém pracuje bez vysokofrekvenčných impulzov a nedochádza tak k elektromagnetickému rušeniu (rádio, informatika, telefónia, medicínske prístroje a pod.).

Prístroj sa ľahko ovláda. Rýchle je tiež jeho pripojenie na el.sieti aj na stlačený vzduch.
Tento plazmový prístroj novej generácie charakterizuje kombinácie PFC (elektronická korektúra faktora výkonu) a FV (Flexible Voltage -automatická adaptácie na napätie 85-265 V). Funguje teda bezchybne, aj keď má napríklad prívodné napájacie vedenia dĺžku okolo 100 m a pri rôznom napájacom napätí. Môže byť tiež napojený na elektrocentrálu.

Technické parametre:
Napájanie: 230 V / 50 Hz, jednofázové
Istenie: 16 A
Rezací prúd I2: 5 A 30 A
Rez / hrúbka materiálu: 10 mm (oceľ, nerez, liatina), 8 mm (hliník, meď)
Stlačený vzduch: 2,5-6,0 bar, 115 l / min
Krytie: IP 23
Rozmery: 190x440x280 mm
Hmotnosť: 12 kg