PETEC 94530 Karosárska tesniaca a lepiaca hmota, biela

Jednokomponentná karosárska polyuretánová tesniaca a lepiaca hmota vysokej kvality na polyuretanované báze vytvrdzujúci vzdušnou vlhkosťou.

  • vyniká vysokou elasticitou, objemovú stálosťou, stabilitou voči UV-žiareniu a dokonalou priľnavosťou na plechy (i lakovanej), železo, nerezoceli, hliník, ABS, GFK, PUR-RIM, polykarbonát, mäkký aj tvrdý PUR, tvrdé PVC, drevo, sklo, sklolaminát, keramiku atď.
  • hmota bez silikónu nesteká, rýchlo zasychá a vytvrdzuje, po vytvrdnutí ju možno brúsiť, prelakovať všetkými lakmi (tiež dvojkomponentným), nie je korozívna, horľavá ani tixotropný, odolná proti zriedeným kyselinám a lúhom
  • používa sa napr. pre tesnenie/lepenie a tmelenie škár, švov, viditeľných spojov karosériou, v dielňach pre špeciálne úpravy vozidiel (autokarosářský tuning), pri výrobe karavanov, lodí a kontajnerov, v remeselnej výrobe, v stavebníctve (tesniace práce na kovových konštrukciách) atď.,
  • vysoká profesionálna kvalita (Made in Germany)

parametre:

báza
spotreba
doba spracovateľnosti
doba vytvorenia filmu/"kože"
vytvrdnutí
medzné pretiahnutie
tvrdosť
teplota pre spracovanie
teplotná stabilita
polyuretán
25 ml/m (pri húsenici Ø 6 mm)
10 - 15 min
cca 1 - 3 h (v závislosti na teplote a hrúbke)
cca 4 mm za 24 h
väčší ako 250%
Shore A 40 °
+ 5 ° C do + 40 ° C
- 40 ° C do + 90 ° C


aplikácia:
Kontaktné plochy musia byť pevné, suché, čisté bez mastnoty. Ochranná membrána v závitovej časti kartuše sa tryskou prepichne. Dýza sa potom šikmo zreže, tak aby to zodpovedalo šírke zaplňované škáry. Dýza sa naskrutkuje na kartuši. Hmota sa nanáša priamo z kartuše spravidla ručnou pištoľou na kartuše alebo pomocou špeciálnej pneumatické pištole, prípadne štetcom alebo stierkou. Vrchná plocha nanesenej hmoty sa môže uhladiť navlhčenú stierkou.

Množstvo: 310 ml kartuša
Obj.č. 94530 (biela)

Voliteľné príslušenstvo:
PETEC 94801 alebo 94802 - náhradné tryska na kartuši