Skleník Lanitplast DODO BIG 8x10 PC 4 mm sivý

Klasický robustný skleník vyrobený z masívnych elektrolyticky pozinkovaných ohraněných oceľových profilov vyrobených z plechu sily 0,6 mm (Ohranené profil = okraje profilu sú ohnuté späť o 180o - profil nie je nebezpečne ostrý a navyše ho ohnutý okraj veľmi výrazne spevňuje). Nosná konštrukcia skleníka je z vonkajšej strany nalakovaná vypaľovanou šedou farbou odtieňu RAL 7001. Jednotlivé diely konštrukcie sú vzájomne zoskrutkované. Výška skleníka je 196 cm. Skleník má zosilnenú základovú lištu, stavba podmurovky či iné základne nie je nutná, v prípade použitia kotviacich prvkov je možné skleník postaviť samostatne priamo na zem.

Polykarbonát - dvojstenná doska sily 4 mm. Z dôvodu zaistenia maximálnej kvality tohto skleníka je presklenie vyrobené firmou LANIT PLAST, s.r.o. z komôrkového polykarbonátu Marlon (výrobca Brett Martin - Veľká Británia) alebo z polykarbonátu SUNLITE (výrobca Palram Europe - Veľká Británia / Nemecko). Polykarbonát má silný UV filter, takže nekrehne ani nežltne. Spoločnosť LANIT PLAST, s.r.o. je od roku 1999 jedným z najväčších oficiálnych dovozcov polykarbonátu do SR (ako regionálny partner ich výrobcov) a disponuje preto vlastnými technickými skúšobnými protokoly z českých štátom akreditovaných skúšobní. Ide tak o jedny z mála skleníkov na českom trhu, ktoré sú osadené kvalitným polykarbonátom s na krytie českou certifikáciou. Polykarbonát bol otestovaný Štátnym zdravotným ústavom ako zdravotne nezávadný.

Rozdiely medzi modelom LANIT PLAST DODO a LANIT PLAST DODO BIG:
- skleník DODO BIG je vyššia o 17 cm (196 cm DODO BIG oproti 179 cm pri modeli DODO)
- skleník DODO BIG je širšia o 4 cm (239 cm DODO BIG oproti 235 cm pri modeli DODO)
- skleník DODO BIG má šedú vypaľovanou farbu oproti zelenej pri modeli DODO

Osvědčení SZÚ

Záruka 10 let na nerozbitnost polykarbonátu krupobitím

Modely 8x10 má jedno strešné okno s veľkosťou š 68 x d 95 cm. Ďalšie strešné okná nemožno priobjednať.

Obsahom dodávky sú jednokrídlové dvere na 3 masívnych pántoch, opatrené pevnou západkou (svetlosť dverí je š 76 cm x 155/172 cm - vŕšok dverí je trojuholníkový), nosná konštrukcia, presklenie z vybraného polykarbonátu, 1x strešné ventilačné okno s manuálnym otváraním, všetok spojovací materiál. Ku skleníku je možné dokúpiť rad nadštandardného príslušenstva - regály, teplomery, vlhkomery, zavlažovacie zariadenia, elektrické odporové vykurovanie pôdy.

Zabudovaná oceľová základňa v cene. Skleník je nutné v každom prípade pevne ukotviť k základom, aby nedošlo k jeho poškodeniu vetrom. Pre ukotvenie je možné použiť napr. Skrutky s hmoždinkami (otvory v základnom ráme je nutné vyvŕtať, hmoždinky nie sú priložené) alebo použiť kotvu do zeme.

Skleník dodávame ako stavebnicu s podrobným montážnym návodom. Balené v nevratných kartónoch.

Prezentáciu skleníka môžete vidieť na videu tu: https://www.youtube.com/watch?v=9c6V2zJQdWY

Dôležité upozornenia:

1) Podmurovku stavajte až po zakúpení skleníka a po montáži základovej konštrukcie, kedy získate presné pôdorysné rozmery skleníka. Uvádzané rozmery skleníka sú max. Vonkajšie rozmery skleníka a nemôžu byť použité pre vymeranie a stavbu podmurovky. Prípadne si vyžiadajte vopred potrebné podklady (HOT LINE tel. 323 672 805).
2) Pozor - u tohto modelu skleníku je nutné presný rozmer niektorých polykarbonátových tabúľ svojpomocne doformátovat z predpripravených dosiek. V kartóne s polykarbonátom je priložený presný nárezový plán.
3) V prípade používania prírodných hnojív (konský / kravský hnoj, slepičince, apod.), Umelých hnojív, pesticídov, herbicídov a iných chemikálií môže po dlhšej alebo aj kratšej dobe dochádzať ku korózii oceľových dielov skleníka (základňa, skrutky, a pod.).

Technické parametre:
Kategória: Oceľové skleníky

Hmotnosť: 68kg
Farba: šedá
Str. okná: 1x
Zastavaná plocha: 6.91m2
Šírka (vonkajší): 2.39
Dĺžka (vonkajší): 2.89
Výška (vonkajší): 1.96
Dvere: jednokrídlové na pántoch
Šírka dverí: 0.76
Výška dverí: 1.72
Ukotvenie presklenia: pozinkované oceľové prítlačné sponky
Materiál konštrukcie: pozinkovaný oceľový plech
Materiál presklenia: komôrkový polykarbonát 4 mm
Záruka na presklenie: zmluvnú - 10 rokov na nerozbitnosť krupobitím
Výrobca: LANIT PLAST