Nabíjačka autobatérií solárne 1,5W, 100mA

Solárne dobíjačka autobatérií je určená na udržiavacie dobíjanie oloveného akumulátora osobných, úžitkových a obytných vozov, lodí a pod., Pri dlhšom odstavení dopravného prostriedku z prevádzky, napr. Počas dovolenky, zimného obdobia a pod., Pri ktorom dochádza k prirodzenému samovybíjanie akumulátora, pretože akumulátor nie je dobíjaný pri prevádzke vozidla. Solárna nabíjačka však neplní funkciu klasickej nabíjačky vybitého akumulátora vozidla, ale slúži pre kompenzáciu postupného prirodzeného samovybíjanie akumulátora!

Solárne dobíjačka tak odstraňuje problémy so štartovaním vozidla po dlhšom odstavení vozidla z prevádzky. Nabíjačka je určená pre všetky typy 12V autobatérií. Solárne dobíjačku jednoducho položíte blízko okna automobilu a pripojíte ju do 12V zásuvky cigaretového zapaľovača automobilu prostredníctvom dodávanej koncovky. Pre dobíjanie autobatérie stačí prirodzené denné svetlo, to znamená aj keď je zamračené alebo ak je automobil zaparkovaný v garáži s oknami.

UPOZORNENIE
Nabíjanie akumulátora vozidla cez 12V zásuvku cigaretového zapaľovača možno len v prípade, že po vypnutí motora a vytiahnutie kľúča zo štartovanie vozidla je v zásuvke prítomné napätie. Ak v zásuvke napätie nie je, nemožno akumulátor týmto spôsobom nabíjať. Pokiaľ nie je napätie v zásuvke v prednej časti vozidla, overte, či nie je prítomné napätie v zásuvke v batožinovom priestore vozidla, ktorá je určená najmä pre napájanie cestovných chladničiek.