Fronius TransPocket 150

Stroj je možné zakúpiť iba na predajni v Rožnove pod Radhoštěm!

Urobiť z dobrého ešte lepšie. To bolo cieľom vývoja novej generácie prístrojov TransPocket 150. Plne digitalizovaná, inteligentná rezonančná koncepcia umožňuje rýchlejšiu reguláciu. Výsledkom je lepšie zapaľovanie, menší rozstrek a nanajvýš stabilný oblúk. Optimalizovaný plášť prístroja je navyše robustnejší a odolnejší než kedykoľvek predtým.

Nový rad prístrojov TransPocket zaručuje najvyššiu energetickú efektivitu. V porovnaní s predchádzajúcim modelom je príkon zváracieho zdroja TransPocket 150 až o 20 percent nižší, a to pri vyššom výstupnom výkone. To je podporené korekciou výkonu PFC (Power Factor Correction), ktorá umožňuje použitie extrémne dlhého napájacieho kábla s nízkymi stratami, a okrem iného zaisťuje lepšiu prevádzkyschopnosť s elektrocentrálou.

Stroje nového radu TransPocket sú odolnejšie než kedykoľvek predtým a sú ideálnym riešením na staveniskách av drsných pracovných podmienkach. Robustný, ergonomicky tvarovaný plášť s integrovanými plastovými nohami, ktoré slúžia ako hrany aj ako ochrana proti podkĺznutiu, a premyslené usporiadanie lamiel chráni celý prístroj pred nečistotou a vodou. Trieda ochrany IP23 je samozrejmosťou.


Osvedčená digitálna rezonančná koncepcia od spoločnosti Fronius bola ďalej zdokonalená. Výsledkom je presnejšia a rýchlejšia regulácia zváracieho prúdu. Vzhľadom na trvalé výkonnostné rezervy prístroj okamžite reaguje na každú zvláštnosť oblúka. To zaisťuje takmer ideálnu východiskovú charakteristiku. Vždy dokonalý a konštantný oblúk s minimálnou tvorbou rozstrekov zaručuje tie najlepšie zváracie vlastnosti.


Redukovaný skratový prúd bráni prichyteniu elektródy pri kontakte so zvarencom. Následné zvýšenie prúdu zaistí, že nedôjde k prerušeniu oblúka. Potom prístroj dosiahne hlavný prúd, prúd SoftStart alebo HotStart, ktoré môže užívateľ presne nastaviť.


S novou sériou prístrojov je možné použiť všetky elektródy. Obalené elektródy aj celulózové elektródy (CEL) poskytujú vďaka špeciálne voliteľnému prevádzkovému režimu dokonalé výsledky zvárania. Nové, plynule regulovateľné nastavenie dynamiky umožňuje užívateľovi dokonale prispôsobiť zapaľovanie použitej elektróde.


Nová funkcia Time ShutDown, skrátene tSd, vypne zvárací zdroj po uplynutí definovaného časového intervalu a tým šetrí prúd. Výsledkom je maximálne energeticky efektívne nasadenie prístroja. Funkcia FUS (Fuse) dovoľuje nastaviť prúdové istenie a umožňuje tak prístup k rôznym sieťam. 7-segmentový displej umožňuje rýchle prečítanie nastavených parametrov. Je jednoduchý a intuitívne. Stroje sú vhodné na používanie vo výrobe, na montážach, v kovovýrobe, údržbe alebo v domácej dielni.


Technické parametre:

Napájacie napätie: 230V
Istenie: variabilné - 10A, 13A, 16A
Príkon: 5,52 kVA
Účinnosť: 88 % (90 A)
Rozsah zvár.prúdu elektródy: 10-150A
Rozsah zvár.prúdu WIG: 10-150A
Zaťažovateľ 100%: 90A
Zaťažovateľ pri 35%: 150A
Napätie na prázdno: 96V
Krytie: IP 23
Rozmery: 365 x 130 x 285 mm
Hmotnosť: 6,3 kg