Zrovnávací a hrúbkovaci frézka STF-260-230

Porovnávacie a hrúbkovacie frézka STF-260-230 PROTECO slúži ku kvalitnému a finálnemu opracovanie mäkkého i tvrdého dreva. Frézka umožňuje obrábať dosky, trámy, hranoly, palubovky, laty a ďalšie drevené tvary a materiály do šírky 260mm. ROJEK sa za pomoci pojazdného vozíka stáva plne mobilným a tým i komfortným pomocníkom. Vďaka svojmu skvelému spracovaniu a mohutné konštrukciu, ktorá je vyváženou kombináciou ocele, hliníka a liatiny, si hoblovka s prieťahom 260mm, ako je niekedy frézka nazývaná, získala miesto a prestíž v celej rade dielní, garáží a iných priestoroch našich zákazníkov.

Frézka STF-260-230 je osadená výkonným 1 fázovým asynchrónnym motorom s medeným vinutím, ktorý cez plochý remeň poháňa nožový hriadeľ a následne i prevodovku hrúbkovania. Nožový hriadeľ s priemerom 63mm je osadený 2 přebrousitelnými nožmi o dĺžke 260mm z HSS materiálu. Pre maximálnu kvalitu povrchu je nožový hriadeľ umiestnený v guľôčkových ložiskách a uložený v puzdrách, upevnených k liatinovému telu frézky pre elimináciu axiálnych vôľou.

Pohon hrúbkovania je zaistený pomocou ozubeného prevodu voči nožovému hriadeľu a následne primárnom a sekundárnom reťazovým prevodom na podávacie valce. Režim zarovnávanie, čiže hobľovačka je proces, kedy je materiál tlačený po vrchných stoloch zo zliatiny hliníka proti nožovému hriadeli. Na tento účel je možné využiť oporné pravítko pre prácu pod uhlom, ktorý je súčasťou balenia. Zmena uberanie triesky sa vykonáva zvýšením či znížením výšky stola porovnávanie, pomocou ručného kolesa. Ideálne hodnotou pre maximálnu kvalitu povrchu je 1,5mm.

Demontážou pevného stola zrovnávačky pomocou ovládacích pák a preklopením odsávacie hubice sa aktivuje režim hrúbkovania, čiže preťah. Ide o proces, kedy je materiál automaticky obrábaný a posúvaný podávacími valcami. Zmena uberanie triesky sa vykonáva zvýšením či znížením výšky stola hrúbkovania pomocou ručného kolesa.

Ideálne hodnotou pre maximálnu kvalitu povrchu je 1,5mm. Porovnávacie a hrúbkovacie frézka STF-260-230 je vybavená elektromagnetickým vypínačom s protiprachovou úpravou i funkciou STOP tlačidlo, a ďalšími prvkami, zaisťujúce maximálnu bezpečnosť a komfort obsluhy. Pripojenie porovnávacej a hrúbkovacie frézky STF-260-230 k sieti, sa vykonáva pomocou integrovaného 3 vodičového kábla s gumovým plášťom as ochranným kontaktom vo vidlici, pričom prierez jednotlivých vodičov činí 1,5 mm².

Výhody hobľovky:

  • výkonný asynchrónny motor
  • porovnávacie stoly zo zliatiny hliníka
  • hrúbkovací stôl z brúsenej liatiny
  • nožový valec s 2 nožmi 260x20x2 HSS
  • vypínač s prachotesným krytom
  • pojazdový vozík pre ľahkú manipuláciu
  • jednoduchá kompletizácia

Rozsah dodávky:

  • Porovnávacie a hrúbkovacie frézka STF-260-230
  • Kryt nožového hriadeľa
  • oporné pravítko
  • pojazdový vozík

Technické parametre:

Hmotnosť: 66,00 kg
Prevádzkové napätie: 230 V ~ 50 Hz
Príkon: 1,7 kW
Priemer odsávacieho hrdla: 100 mm
Stôl porovnávacej frézky: 1000x260 mm
Stôl hrúbkovacie frézky: 400x260 mm
Priemer nožového hriadeľa: 63 mm
Otáčky nožového hriadeľa: 6500 ot/min.
Počet nožov v nožovom hriadeli: 2ks, 260x20x2 HSS
Max. trieska pri porovnávaní: 3 mm
Max. trieska pri hrúbkovania: 2,5 mm
Max. šírka obrobku pri porovn .: 260 mm
Max. šírka obrobku pri hlavatý .: 260 mm
Max. výška obrobku pri hlavatý .: 150 mm
Uhol sklonu oporného pravítka: max. 45 °
Nadrozměr: áno