Naftový ohrievač Master BV470 FS s nepriamym spaľovaním

Ohrievač Master BV 470FS je menej výkonnejším bračekom ohrievača BV 690F. Výkon 134 kW stačí aj pre vykurovanie veľkých hál a priestorov. Toto ohrievač je v kategórii ohrievačov s nepriamym spaľovaním bez zabudovanej nádrže jedným z dvoch najvýkonnejších na našom trhu. Výkon 134kW je istotou, že aj veľké priestory budú rýchlo a účinne vykúrené na Vami požadovanú teplotu. Toto veľké ohrievač BV470FS je schopné zdvihnúť teplotu v niekoľkých miestnostiach naraz o 30 stupňov v priebehu niekoľkých minút.

Toto ohrievanie sa prevádzkuje s externou nádržou pomocou palivové hadice a podávacie čerpadlá, nádrž možno dokúpiť ako príslušenstvo. Výhoda ohrievačov s nepriamym spaľovaním spočíva v oddelenom odvodu horúceho vzduchu a spalín. To umožňuje používať ohrievač v priestoroch, kde sa pohybujú ľudia alebo zvieratá. Do priestoru vháňa len horúci vzduch bez nečistôt. Je vybavené tepelným výmenníkom. Na ohrievač BV 470FS možno pripojiť 4x hadicu dĺžky 7,6m pre odvod horúceho vzduchu. Vďaka tomuto možno vykurovať niekoľko priestorov súčasne alebo možno utesniť ľubovoľný počet vývodov teplého vzduchu a používať tak napríklad iba jeden. To umožňuje postavenie ohrievača mimo objekt a privádzať horúci vzduch priamo do miestnosti, čím dôjde k podstatnému zníženiu hlučnosti v ohrievanom priestore.

Pri veľkých mrazoch možno ohrievač vybaviť predhrevom paliva. To umožňuje umiestnenie ohrievača mimo objekt aj pri vonkajšej teplote pod bodom mrazu.Topidlo bv 470fs možné dovybaviť ternostatem TH5 pre udržiavanie nastavenej teploty a úsporu paliva. Spaľovacia komora je vyrobená z nerezovej ocele. Ohrievač BV 470FS je vybavené podvozkom pre ľahkú manipuláciu a profesionálnym horákom zn. Riello s prepínačom leto-zima len pre ventiláciu.

Na požiadanie je možné dodať stroj s plynovým horákom miesto naftového.

POČAS PREVÁDZKY OHRIEVAČE POTREBA POSKYTŇÚT DOSTATEČNP VENTILÁCIU MIESTNOSTI!

Technické parametre:
Napätie: 230 V
Hmotnosť: 224 kg
Prietok vzduchu: 8 000 m3 / hod
Výkon kúrenia: 134 kW
Spotreba paliva: 11,3 kg / hod
Max. príkon prúdu: 8,8 A
Teplota vzduchu: 105 ° C
Odvod spalín: 200 mm
Farba: žltá
Palivo: Diesel / ELTO
Rozmery (d x š x v): 1820 x 700 x 1220 mm
Zapaľovanie: dvojité elektródy
Možnosť termostatu: Ano