TIG 315P AC/DC - vrátane horáka TIG a zemniaceho kábla + vodné chladenie

Novo vyvinuté zváracie zariadenie radu TIG 315P AC / DC s pulzným režimom sú vhodná nielen pre DC zváranie nerezových ocelí, legovaných a uhlíkových ocelí i farebných kovov, ale aj pre AC zváranie hliníka a hliníkových zliatin. Jedná sa o energeticky úsporné zariadenia s účinnosťou až 85%. Vývoj a aplikácia technológie invertora zváracích strojov umožňujú vďaka vysoko výkonným komponentom dosiahnuť frekvencie 100 kHz. Bolo tak možné zredukovať hmotnosť i rozmery hlavných súčastí (meničov a elektrického reaktora). Aplikácia technológie PWM (pulzná šírkovej modulácie) zabezpečuje stálosť el. prúdu na výstupe a tiež oveľa presnejšie a jednoduchšie prúdové nastavenia. Jedinečná konštrukcia výrobku uľahčuje jeho demontáž aj údržbu a zároveň prispieva k maximalizácii EMI.

Zváracie zariadenia radu TIG 315P AC / DC tak majú vďaka vysokofrekvenčnej invertorovej technológii niekoľko výhod oproti tradičným zváracím strojom: sú menšie, ľahšie, výkonnejšie a úspornejšie. Zároveň sa vyznačujú výbornou adaptabilitou. Najvýznamnejším prvkom je aplikácia invertorovej technológie obdĺžnikových vĺn zabezpečujúce vysokú čistotu sváru, výbornú stabilitu oblúku, lepšiu čistiacu schopnosť aj väčšie a pevnejšie šírku sváru. Pre túto radu TIG 315P AC / DC je k dispozícii aj ovládacie pedál, ktorý uľahčuje moduláciu a zvyšuje účinnosť aj kvalitu zvaru. V počiatočnej fáze zváracieho procesu a pri podávaní drôtu taktiež umožňuje zvýšenie prúdovej kapacity. Pre zváracie zariadenia radu TIG 200P AC / DC je k dostaniu zvárací horák vrátane príslušného kábla, plynovej hubice a konektora. TIG 315P AC / DC je správnou voľbou pre používanie vo výrobe, na montážach, kovovýrobe, autoservisoch, údržbe alebo v domácej dielni.

Zvárací stroj je vybavený:
Elektronickými funkciami ARC-FORCE (pre stabilizáciu oblúka a ľahšie zapálenie)
Dvojtakt a štvortakt
Nastavenie predfuku plynu, dofuku plynu, dobeh prúdu, koncový zvárací prúd, balance AC (nastavenie smeru toku elektrónov - pomáha narušiť vrstvu oxidov pri zváraní hliníka)


VOZÍK AC / DC ZADARMO

K stroju je možné prikúpiť konektor diaľkového ovládania nožného pedálu.

Zváracím strojom možno zvárať v režimoch:
TIG AC / DC
TIG AC / DC pulse
DC MMA


Technické dáta:
Napájacie napätie - 3x400V (-15% / + 20%)
Príkon - 13,1kVA
Rozsah zváracieho prúdu 10 - 315A
ED 20% výkon / 40 ° C - 315A
ED 60% výkon / 40 ° C - 230A
ED 100% výkon / 40 ° C - 200A
Napätie naprázdno - 45V
Istenie - 25A
Rozsah priem. elektródy - 1,0 - 5,0
Čistiace šírka - 10% - 80%
Zostupná hrana - 0 - 10s
Predfuk plynu - 0 - 1s
Dofuk plynu - 1 - 10s
Hmotnosť - 33kg
Rozmer - 375x480x620

Set obsahuje:
  • 1x TIG 315P AC/DC - vrátane horáka TIG a zemniaceho kábla
  • 1x Vodné chladenie OMI 10W