Pilana Pásová píla na kov PMS 150/170 MO-S

Ručná pásová píla na 230 V s bezkonkurenčnou kapacitou rezu 153 x 175 mm. Na píle bez problému urezať aj hrubostennou trubku do priemeru 153 mm, rovnako ako veľké nosné stavebné oceľové profily až do výšky 175 mm.

Technológia delenie ocelí bimetalový pásom patrí k najlacnejšie zo všetkých dostupných možností. Píla váži 87 kg (vrátane podstavy) a možno ju ľahko prepravovať ako iné náradie. Na píle možno rezať pomocou ručného prítlaku, proti-vratné pružiny a rukoväte so spínačom, vhodné pre menšie profily. Pri povolenie pružiny rameno klesá vlastnou váhou do rezu, takže nie je potreba využívať pri samotnom reze ľudskú silu, čo je výhodné pri väčších profilov, kde môže rez pílovým pásom trvať aj niekoľko desiatok sekúnd.

Píla má plynulú reguláciu otáčok potenciometrom v rozmedzí 35-85 m/min. Ideálny partner pre firmy a živnostníkov, ktorí potrebujú čo najefektívnejšie deliť oceľ a neželezné kovy vo väčších veľkostiach na bežnú zásuvku.

Rameno ručné pásové píly:
Rameno ručné pásová píly je vyrobené z hliníkovej slintať rovnako ako obežné kolesá. Celková váha stroja je 38 kg, čo umožňuje ľahký transport z miesta na miesto. Pílový pás má šírku 13 mm a jeho vedenie je medzi štandardnými guličkovými ložiskami. Jedno vodidlo na ramene píly má pohyblivé uloženie, tak aby išlo nastaviť čo najbližšie rezu a nedochádzalo k nežiaducemu podrezávanie. Vďaka koncovému spínaču možno nastaviť vypnutie otáčok pílového pásu pri dorezaný materiálu.

Rezanie úkosov:
Ručná pásová píla má jednoduché nastavenie ramena do uhla pomocou ručnej zaisťovacej páky na ľavú stranu až do uhla 60 °, kde možno rezať maximálne do Ø70 mm. Pri nastavení ramena do uhla 45 ° je možné rezať až do ø110 mm.

Voľba režimu rezania:
Pre rezanie na tomto type ručné pásové píly na kov možno využiť dva režimy pri delení oceľových tyčí.

  • Prvá je ručný režim určený pre menšie materiály, kedy tlak do rezu zaisťuje obsluha a proti-vratná pružina vytvára protitlak na ruku, čo zaisťuje najplynulejší možný pohyb ramena smerom do rezu.
  • Druhy režim možno využiť pre väčšie profiláciu deleného materiálu, kde pri uvoľnení proti-vratné pružiny bude rameno klesať do rezu vlastnou váhou, tak ako zub pílového pásu bude postupne odoberať rezaný materiál. Obsluha nemusí byť v tomto prípade u píly, pretože pri dorezaný dôjde k vypnutiu stroja za pomocou koncového spínača. Plynulosť pohybu ramena do rezu má veľký vplyv na životnosť pásu a teda aj na výslednú cenu jedného rezu.

Upínanie materiálu:
Celý upínacie mechanizmus je vyrobený z kovu vrátane upínacie kľučky, tak aby pri maximálnom dotiahnutí zveráku nedošlo k pretočeniu rotačných kolies. Pevná čeliť zveráku je vymeniteľná a má drážky proti preklzu deleného materiálu. Oceľová vymeniteľná čeľusť zveráku je čiernené pre lepšiu odolnosť proti prípadnej oxidácii.

Chladenie píly:
Chladenie píly je praktický vyvedené do vodiacich kociek pre čo najvyššiu účinnosť chladenia. Cyklus chladenie sa spúšťa automaticky s pílových pásom a možno ho ľahko regulovať na škrtiacim ventilu. Nádrž chladenie je ľahko dostupná pre pohľadné čistenie. Súčasti píly je odkvapkávací plech.

Technické parametre:

Napätie: 230 V
Motor: 0,3 kW
Rozmer pásu: 1785 x 13 x 0,65 mm
Rýchlosť pásu: 35 - 85 m/min.
Hmotnosť stroja: 55 kg
Hmotnosť stojanu/podstavy: 32 kg
Hmotnosť balenia: 87 kg

Maximálne rozmery rezaného materiálu:
Profil guľatý/Profil štvorcový/Profil obdĺžnikový
0 ° 153 mm/153 x 153 mm/175 x 153 mm
45 ° 110 mm/110 x 110 mm/120 x 110 mm
60 ° 70 mm/70 x 70 mm/70 x 68 mm