Elpumps VBP 25/1300 F domáca vodáreň

Domáce vodárne ELPUMPS spĺňajú všetky potreby zákazníka na zásobovanie domu alebo záhrady pitnou či úžitkovou vodou. Základom bezproblémového chodu a dlhej životnosti sú tiché motory s výkonom minimálne 800 W. Iba takto silné motory majú dostatočnú výkonovú rezervu pre to, aby u nich nikdy nenastalo preťaženie či prehriatie, ktoré by mohlo spôsobiť zničenie motora. Vnútorné i vonkajšie časti sú vyrobené z antikoróznych materiálov. Zákazník môže podľa potrieb voliť medzi tlakovou nádobou s objemom 25 alebo 50 litrov. Kovové oporné nohy zaisťujú dobrú stabilitu stroja. Vodárne je možné dovybaviť účinným predfiltrom 1l. Model VBP je osadený čerpadlom s implementovaným predfiltrom s objemom 2 l.

Možnosti využitia:
Po otočení vodovodným kohútikom vodáreň pripojené na zdroj vody, nádrž s vodou a pod. Sama zopne a vytlačí vodu k odbernému miestu. Zaistenie domácnosti pitnou alebo úžitkovou vodou - zavlažovanie, wc splachovače, vodovodné batérie, práčky, apod. Podpora vodovodnej siete. Odber dažďovej vody z nádrží, cisterien.

technika:
Čerpadlo má samonasávacie konštrukciu, tzn. pri uvedení do prevádzky je potrebné naplniť iba samotné čerpadlo. Vnútorné konštrukčné prvky čerpadla sú vyrobené zo špeciálneho odolného plastu, takže pri dlhšom odstavení nehrozí ich korózia. Skriňa čerpadla je vyrobená z liatiny alebo špeciálneho odolného plastu (model VBP). Hriadeľ čerpadla je utesnená profesionálnym dvojitým tesnením, kombinujúci pružinové a keramicko-kremíkovej tesnenie. Modely s označením B majú heavy-duty mosadzné obehové koleso, ktoré má výborné antikorózne parametre, je ďaleko odolnejší voči abrazívnemu vplyvu nečistôt (čiastočky piesku ap.) A vydrží bez deformácií vplyvom tepla i prípadný beh naprázdno (bez vody).
Motor je špeciálne hermeticky utesnený proti vniknutiu vody a je chránený tepelnou poistkou. Stroje majú nadpriemernú životnosť, pretože okrem mechanického tesnenia nie sú v tele čerpadla žiadne súčiastky, na ktoré pôsobí oter. Tlaková nádoba je vyrobená z hrubostenného plechu (pri modeli VBP z nerezu). Vnútri nádoby je gumená výstelka. To zaručuje bezpečnosť pri prevádzke a výbornú tesnosť nádoby po dlhú dobu. Nádoba je vybavená presným tlakomerom pre kontrolu výstupného tlaku vodárne a Hydrokontrola pre automatické spínanie čerpadla.

Podmienky predĺženej záruky nájdete tu.

Technické parametre:
Príkon (W) 1300
Typ motora 230V, 50Hz
Max. čerpací výkon (l/hod) 5400
Max. tlak (bar) 4.8
Max. výška (m) 48
Max. výška sania (m) 9
Objem vzdušníka (l) 25
Priemer závitu ( '') 1
Dĺžka kábla (m) 1,5
Kabeláž H07 RNF 3 × 1 mm2
Max. teplota média (° C) 35
Hmotnosť (Kg): 20.00